Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [LTCNews] Κάλεσμα Νικητιάδη προς αερομεταφορείς από το Συνέδριο στο Βερολίνο
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Να αυξήσουν τις πτήσεις τους ή να δρομολογήσουν καινούριες με προορισμό την Ελλάδα κάλεσε τις αεροπορικές εταιρείες που συμμετείχαν στην 17η Παγκόσμια Έκθεση-Συνέδριο World Route Development Strategy Summit Travel and Tourism Stream ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης κατά την ομιλία του στην Έκθεση του Βερολίνου την Κυριακή.

Στην έκθεση, στην οποία συμμετείχαν 2.500 άτομα και περισσότερες από 1.100 εταιρείες από το χώρο των αερομεταφορών, φορείς τουρισμού, καθώς και κρατικές αρχές τουρισμού, υπουργοί και υφυπουργοί από πολλές χώρες, ο κ. Νικητιάδης τόνισε πως “αντιμετωπίζουμε τις αεροπορικές εταιρείες ως συμμάχους και εταίρους στη νέα μας στρατηγική για τον τουρισμό και θεωρούμε τη δραστηριότητά τους ως μέρος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος”.

Ο υφυπουργός δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η ελληνική πολιτεία βρίσκεται στη διαδικασία ενίσχυσης των σχετικών υποδομών, αναφέροντας το νόμο περί ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αερολιμένων, το θεσμικό πλαίσιο που προωθείται για τα υδατοδρόμια και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που υπάρχουν για την ανάπτυξη ειδικών τουριστικών υποδομών, όπως η ανάπτυξη των τουριστικών κατοικιών, η επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης μεγάλων επενδυτικών σχεδίων στον τουρισμό.