Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Η Σημερινή] Κύπρος: Αεροδρόμια υψηλών πτήσεων
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
H Κυπριακή Δημοκρατία ακολουθεί τις οδηγίες και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορούν τα επίπεδα ασφάλειας στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, δήλωσε χθες ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου, προσθέτοντας ότι όλοι οι χώροι του Αεροδρομίου Λάρνακας είναι αρκετά ασφαλείς και δεν υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ο Υπουργός μιλούσε ύστερα από επίσκεψη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και παρακάθισε σε χωριστές συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες για εξέταση θεμάτων λειτουργίας του αεροδρομίου και με τη διαχειρίστρια εταιρεία «Hermes».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φλουρέντζου ανέφερε ότι στόχος της επίσκεψής του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, που είναι συνέχεια επίσκεψης στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, είναι να γνωρίσει από πρώτο χέρι τις λειτουργίες και τους χώρους του Αεροδρομίου. «Το Αεροδρόμιο Λάρνακας, αλλά και της Πάφου, διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στον τομέα της οικονομίας, είναι ο χώρος μέσα από τον οποίο διακινούνται όσοι έρχονται και φεύγουν από την Κύπρο», σημείωσε, για να προσθέσει πως «πάντα τα αεροδρόμια είναι στις προτεραιότητες». Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με τη μεγάλη διακίνηση που σημειώθηκε φέτος στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Υπουργός Συγκοινωνιών τόνισε ότι όλη η επιβατική κίνηση διεξήχθη χωρίς προβλήματα και αυτό έχει να κάνει με τη σωστή οργάνωση και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που στεγάζονται στο Αεροδρόμιο.

Τα επίπεδα ασφάλειας

Κληθείς ν’ αναφέρει κατά πόσον είναι ικανοποιημένος με τα μέτρα ασφάλειας στην αίθουσα επιβατών, ο Ευθύμιος Φλουρέντζου εξέφρασε την εκτίμηση ότι «πάμε πάρα πολύ καλά».

«Έχω επισκεφθεί και ξεναγηθεί και στο χώρο όπου διακινούνται οι αποσκευές, όπου υπάρχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας, αλλά και οι υπόλοιποι χώροι είναι αρκετά ασφαλείς και δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Σίγουρα», συνέχισε, «όσον και να θεωρείς ένα χώρο ασφαλισμένο, πάντοτε μπορεί να υπάρξουν προβλήματα. Η προσπάθεια είναι να προβλέψουμε την πιθανότητα και να τη θεραπεύσουμε από πριν».

Σε παρατήρηση ότι το θέμα ασφάλειας του αεροδρομίου εντάσσεται στα πλαίσια των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Φλουρέντζου είπε: «Σωστό, γι’ αυτό και ακολουθούμε τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους κανονισμούς, οι οποίοι εκδίδονται, ώστε να έχουμε εκείνα τα επίπεδα ασφαλείας, τα οποία είναι αποδεκτά με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Δεν είμαστε ξέχωρο κομμάτι και κάνουμε του κεφαλιού μας, ακολουθούμε τις οδηγίες», υπογράμμισε.

Οι χώροι του παλαιού Αεροδρομίου

ΕΡΩΤΗΘΕΙΣ τι θα γίνει με τους χώρους του παλαιού Αεροδρομίου της Λάρνακας, ο Υπουργός Συγκοινωνιών εξήγησε πως «υπάρχουν διάφοροι σχεδιασμοί και είναι κάτω από το μικροσκόπιο, συζητούνται και με τον επενδυτή και με την Κυβέρνηση. Όταν υπάρχουν αποτελέσματα, θα ανακοινωθούν. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε κάποια αποτελέσματα σύντομα», είπε. Μετά το πέρας της σύσκεψης με την Hermes, o πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hermes Airports, Ιάκωβος Ιακώβου, προσέφερε στον Υπουργό Συγκοινωνιών ως δώρο ένα χάρτη της Κύπρου του 1877, δηλαδή ένα χρόνο προτού η Κύπρος περάσει στα χέρια των Βρετανών. Παραλαμβάνοντας και ευχαριστώντας για το δώρο, ο κ. Φλουρέντζου είπε ότι «είναι πολύτιμο και το εκτιμώ ιδιαίτερα».