Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ypodomes.com] Τουρκία: δάνεια 150 εκ. δολλαρίων για τον εκσυγχρονισμό των ferry boat
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Τη χορήγηση δύο δανείων, συνολικού ύψους 150 εκατ. δολ., για τον εκσυγχρονισμό των φέρι μποτ που εξυπηρετούν τις ανάγκες μετακίνησης των πολιτών στο μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ).

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το πρώτο σχέδιο ιδιωτικοποίησης παρόχου μεταφορών στην Τουρκία, στο οποίο επενδύει η ΕΤΑΑ. Τα κεφάλαια της τράπεζας θα βοηθήσουν την εταιρεία Instanbul Deniz Otobusleri Sanayi ve Ticaret A.S. (IDO), τη δημοτική εταιρεία φέρι μποτ να εξασφαλίσει για τους επιβάτες της, ασφαλή, αποτελεσματική και αξιόπιστη λειτουργία και μετακίνηση στο Βόσπορο.

Η εταιρεία IDO πωλήθηκε εντός του 2011 στην κοινοπραξία TASS, η οποία αποτελείται από τρεις τουρκικές εταιρείες, τις Tepe Insaat, Akfen Holding και Sera Group Investments και τη βρετανική εταιρεία Souter Investments. Το τίμημα που κατέβαλε η TASS για την απόκτηση του 100% των μετοχών της IDO ανήλθε σε 861 εκατ. δολάρια και η διαδικασία πραγματοποιήθηκε μέσω διαγωνισμού.

Η κοινοπραξία TASS θα υλοποιήσει νέα σχέδια διαχείρισης των παρεχόμενων υπηρεσιών μετακίνησης, θα εισάγει νέα δρομολόγια και άλλες υπηρεσίες μεταφοράς, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Επίσης, η TASS δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων, αντιθέτως, θα ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό.

Τα φέρι μποτ αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της αστικής ζωής και της ιστορίας της Κωνσταντινούπολης, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση της ΕΤΑΑ, ενώ επισημαίνεται πως η IDO ουσιαστικά εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης των πολιτών της Κωνσταντινούπολης και άλλων πόλεων που βρίσκονται κοντά σε αυτήν και κατέχει το 40% του συνόλου των υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς.