Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Voria.gr] Με ασφαλιστική ενημερότητα θα περνούν ΚΤΕΟ ταξί και λεωφορεία
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας θα αποτελεί πλέον απαραίτητο δικαιολογητικό για να περάσουν ΚΤΕΟ τα Δημοσίας Χρήσεως οχήματα, με στόχο να αντιμετωπισθεί η εισφοροδιαφυγή

Απαραίτητο δικαιολογητικό θα αποτελεί η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας στη διαδικασία τεχνικού ελέγχου Δημοσίας Χρήσεως οχημάτων (Ταξί, φορτηγά, λεωφορεία κτλ), τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια ΚΤΕΟ, όπως επισημαίνει σε απόφασή του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Η επαναφορά σε ισχύ της βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας για τον τεχνικό έλεγχο των ΔΧ αυτοκινήτων οχημάτων, σε ιδιωτικά και δημόσια ΚΤΕΟ, κρίθηκε απαραίτητη, ύστερα από τη διαπίστωση, μετά από ενδεικτικούς ελέγχους, ότι υψηλά ποσοστά ιδιοκτητών των Δ.Χ. αυτοκινήτων ή οχημάτων, με ψευδείς δηλώσεις περί μη οφειλής τους στον ΟΑΕΕ, ολοκλήρωναν τη διαδικασία τεχνικού ελέγχου.

Έτσι, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Οργανισμού και να αντιμετωπισθεί η εισφοροδιαφυγή για να περάσει το όχημα από τη διαδικασία τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ), απαιτείται πλέον οπωσδήποτε, η προσκόμιση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας, όλων ανεξαιρέτως των ιδιοκτητών, χρηστών, ή εκμεταλλευτών του οχήματος.