Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [News travelling] 6o Ετήσιο Συνέδριο "ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Παρών και Μέλλον"
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
45 αεροδρόμια στην Ελλάδα στη διαδικασία Fast Track

Το 6ο Ετήσιο Συνέδριο με τίτλο “ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Παρών και Μέλλον» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6, Οκτωβρίου, 2011, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου, Μεταφορών και Δικτύων.

Λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, αναμένεται να παρουσιάσει πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες, ιδίως όσον αφορά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των μεγάλων δημόσιων αερολιμένων.

Το συνέδριο είναι προσανατολισμένο στον ελληνικό κλάδο των αερομεταφορών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών πρακτικών τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι επικεντρωμένο στο νέο νόμο σχετικά με Fast Track επενδύσεις και, δεύτερον, στον αέρα και τις Αερολέσχες. Το συνέδριο θα έχει μια προεπιλεγμένη ομάδα VIP συμμετεχόντων.

Το κύριο θέμα αυτού του συνεδρίου είναι η διερεύνηση και ανάλυση των σημερινών δημόσιων και ιδιωτικών αερομεταφορών από νομική, επιστημονική και οικονομική άποψη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις διεθνείς πρακτικές, τόσο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η Ελλάδα έχει 45 αεροδρόμια που παρουσιάζουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδίως λόγω του ότι η Ελλάδα δέχεται κάθε χρόνο πάνω από 15 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες.

Η διάσκεψη θα επικεντρωθεί στα ακόλουθα ερωτήματα:

• Ποιο είναι το υπάρχον επιχειρηματικό περιβάλλον στον τομέα των αερομεταφορών στην Ελλάδα;

• Ποια είναι τα υπάρχοντα ιδιωτικά και δημόσια έργα υποδομής στον τομέα των αερομεταφορών στην Ελλάδα;

• Ποια είναι τα κίνητρα που δίνει η κυβέρνηση και τα οφέλη για τις ξένες επενδύσεις στον τομέα των αερομεταφορών;

• Πώς μπορεί να είναι κερδοφόρα μια τέτοια επένδυση στον τομέα των αερομεταφορών στην Ελλάδα;

• Ποια αεροδρόμια στην Ελλάδα είναι σε πρώτη προτεραιότητα να ιδιωτικοποιηθούν;

Το συνέδριο διοργανώνεται από την iForce Επικοινωνίες Α.Ε. σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση των πιλότων και του πληρώματος πτήσης των Σωμάτων Ασφαλείας και Δημόσιου Τομέα στην Ελλάδα (PEIPSADY).