Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Newsbeast.gr] Πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες επιβάτες

Σοβαρότατο πρόβλημα με τις πολύωρες καθυστερήσεις αντιμετωπίζουν οι επιβάτες των αεροσκαφών, εξαιτίας της απόφασης των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να μην εργάζονται υπερωριακά, εξυπηρετώντας τις υπερπτήσεις και να τηρούν πιστά το ωράριό τους.

Και σήμερα παρατηρήθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις τόσο στο σκέλος των αναχωρήσεων, όσο και στις αφίξεις, που σε πολλές περιπτώσεις έφτασαν και τις τρεισήμισι ώρες. Μέχρι τις εξήμισι το απόγευμα είχαν παρατηρηθεί καθυστερήσεις κατά μέσον όρο περίπου μιας ώρας, σε 125 πτήσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί ταξιδιώτες, που επρόκειτο να αλλάξουν αεροσκάφος, να χάσουν τις πτήσεις τους και είτε να παραμείνουν επί πολλές ώρες στο αεροδρόμιο για την επόμενη πτήση, είτε να ματαιώσουν το ταξίδι τους.

Η κατάσταση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, καθώς οι Ελεγκτές επιμένουν στην ικανοποίηση των οικονομικών, κυρίως, αλλά και θεσμικών αιτημάτων τους.

Από αύριο τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τους ταξιδιώτες, εξαιτίας του νέου κύκλου των απεργιακών κινητοποιήσεων που αρχίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και οι ιδιοκτήτες ταξί.