Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [trikalanews] Δωρεάν μετακίνηση των πολιτών με τα αστικά λεωφορεία τις πρωϊνές ώρες
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Ασυνήθιστη εικόνα θα παρουσιάσει αύριο το κέντρο της πόλης του Βόλου, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, λόγω του αποκλεισμού της κίνησης Ι.Χ. αυτοκινήτων στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Χατζηαργύρη – Μαυροκορδάτου – Γαζή – Ιάσονος, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ έχουν εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των πολιτών με τα αστικά λεωφορεία, για το χρονικό διάστημα που θα είναι αποκλεισμένο το κέντρο της πόλης.

Για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ν. Μόσχο, στην οποία συμμετείχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Σ. Μπαρτζιώκα, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου Μιλτιάδης Ζαφείρης, ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Θ. Σγάρας, ο Διευθυντής της ΑΝΕΒΟ Β. Σγουρής και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Δ/σης Πολεοδομίας Γ. Ζαπάντη.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο και για συμβολικούς κυρίως λόγους, αύριο Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει στις εξής δράσεις:

Αποκλεισμός του κέντρου του Βόλου για τα αυτοκίνητα (με εξαίρεση τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί). Συγκεκριμένα θα αποκλειστεί το κέντρο της πόλης στο τμήμα που περικλείεται από τους δρόμους Χατζηαργύρη – Μαυροκορδάτου – Γαζή – Ιάσονος και για τις ώρες 09:00 -12:00.

Τις ίδιες ώρες που το κέντρο της πόλης θα είναι αποκλεισμένο, το Αστικό ΚΤΕΛ θα παρέχει τις υπηρεσίες του στους πολίτες της πόλης, χωρίς εισιτήριο.

Η προγραμματισμένη για τις 10:30 συγκέντρωση των μαθητών και η ποδηλατοπορεία, ματαιώνεται λόγω της απεργίας των δασκάλων και των νηπιαγωγών.

Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Ανοικτή Συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου με θέμα τη «Βιώσιμη Κινητικότητα». Ομιλητές θα είναι :

α) Βασίλης Σγουρής, Δ/ντης ΑΝΕΒΟ, με θέμα «Χαρακτηριστικά Μετακινήσεων και στάθμευσης στο κέντρο του Βόλου. Σκέψεις και Προτάσεις»

β) Γεωργία Ζαπάντη, Προϊσταμένη Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Δ/σης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου με θέμα «Εναλλακτικές Μορφές Μετακίνησης»

γ) Κων/νος Καραγιάννης, Πολ. Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγος, Πρ. Συλλόγου Πολ. Μηχανικών

Θα πραγματοποιηθεί επίσης προβολή video με καλές πρακτικές ευρωπαϊκών πόλεων για τα θέματα της βιώσιμης κινητικότητας. Στον ίδιο χώρο του Δημαρχείου θα παρουσιαστεί έκθεση με έργα των μαθητών του ΔΙΕΚ για τη Βιώσιμη Κινητικότητα ενώ θα βραβευθεί και η καλύτερη ζωγραφιά του σχετικού διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στα σχολεία με σχετικό θέμα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης κάλεσε τους υπαλλήλους του Δήμου Βόλου να αποφύγουν αύριο να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο τους, καθώς η μέρα έχει έναν έντονο συμβολικό χαρακτήρα, αποτελεί ευρωπαϊκή γιορτή και είναι μια καλή ευκαιρία να επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση μας με το αυτοκίνητο και τις μετακινήσεις μας, εντός της πόλης.