Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [LTCNews] Κόβουν δρομολόγια οι αεροπορικές της Αμερικής
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Μεγάλες περικοπές δρομολογίων σχεδιάζουν για φέτος το Φθινόπωρο με σκοπό να τις συνεχίσουν και τον επόμενο χρόνο, οι αερομεταφορείς της Αμερικής, εξαιτίας των υψηλών τιμών καυσίμων και της αστάθειας της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, η Delta έχει γνωστοποιήσει πως από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο θα μειώσει τις διαθέσιμες θέσεις της έως και 5% σε σύγκριση με τη διαθεσιμότητα του τελευταίου τριμήνου του 2010 ενώ θα τις περιορίσει περαιτέρω κατά 2 έως 3% κατά το 2012 σε σύγκριση με φέτος.

Η American από την πλευρά της προχώρησε από τον Αύγουστο σε περικοπές διαθεσιμότητας θέσεών της κατά 4% τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο. Την περασμένη εβδομάδα είπε πως θα μειώσει τη διαθεσιμότητα το τελευταίο τρίμηνο του έτους κατά 0,5%.

Οι United και Continental επίσης, οι οποίες είναι συγχωνευμένες, αναφέρουν πως ο αερομεταφορέας συνεχίζει να “εξετάζει τα σχέδια διαθεσιμότητας”, και ότι οι μειώσεις είναι πιθανό να κυμανθούν στο 2 – 3% για τις περιφερειακές πτήσεις του έτους.

Οι αερομεταφορείς εκτιμούν πως πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να μην πραγματοποιούν πτήσεις με περισσότερες θέσεις από αυτές που μπορούν να γεμίσουν κάθε φορά σε μια περίοδο που τα κόστη καυσίμων είναι υψηλά και οι αγανακτισμένοι ταξιδώτες ενδέχεται να ακυρώνουν τα ταξίδια τους εξαιτίας μιας οικονομίας που συνεχίζει να αγωνίζεται.