Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [NewsBeast.gr] Απεργίες από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν στα τέλη του μήνα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, αλλά για τις περικοπές δαπανών για την αεροναυτιλία.

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και 4ωρη στάση εργασίας (12 με 4μμ) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, ενώ θα συμμετάσχουν σε απεργία της ΑΔΕΔΥ, όποτε αυτή προκηρυχτεί.

Οι ελεγκτές αποφάσισαν επίσης την αυστηρή τήρηση των κανονισμών σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των πτήσεων, γεγονός που μπορεί να φέρει καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πτήσεων. Τέλος, θα γίνει συμβολική κατάληψη των χώρων εργασίας από τη Δευτέρα, με τους ελεγκτές να δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμένουν στον χώρο εργασίας και μετά τη λήξη της βάρδιάς τους.
Την αναστολή της απεργίας που είχε εξαγγείλει για την 25η Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία κηρύσσεται παράνομη η κινητοποίηση.

Έτσι όλες οι πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή θα εκτελεστούν κανονικά.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σημειώνουν πάντως ότι επιφυλάσσονται να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παράνομη κηρύχθηκε από το δικαστήριο και η νέα κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει για την προσεχή Τετάρτη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η 4ωρη στάση εργασίας 12μ.μ. με 16μ.μ. που εξήγγειλαν οι ελεγκτές, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών, κυρίως, αιτημάτων τους.

Σημειώνεται πάντως ότι οι ελεγκτές από την περασμένη Παρασκευή έχουν αποφασίσει να τηρούν πιστά το ωράριό τους και να μην εξυπηρετούν τις λεγόμενες «υπερπτήσεις» (όσες υπερβαίνουν τον αριθμό που υποχρεούνται να εξυπηρετήσουν εντός του ωραρίου τους) με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στις πτήσεις των αεροσκαφών, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν και τις 3 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ