Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Αυγή] Απεργία και αποκλεισμός των γραφείων της Αττικό Μετρό
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Με απεργία τη Δευτέρα και αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων της Αττικό Μετρό, από τις επτά το πρωί, απαντούν οι εργαζόμενοι της Αττικό Μετρό στην "εργασιακή εφεδρεία", τον προθάλαμο των απολύσεων, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Το σωματείο με ανακοίνωσή του, διαμαρτύρεται για την απαξίωση και αποδυνάμωση της Αττικό Μετρό "που επέρχεται με τη σταδιακή αλλαγή του καθεστώτος με το οποίο ιδρύθηκε η εταιρεία, την καθυστέρηση έναρξης των νέων έργων του Μετρό, την καθυστέρηση λειτουργίας ήδη ολοκληρωμένων επεκτάσεων, την πρόθεση επιβολής ενιαίου μισθολογίου και στην Αττικό Μετρό και την απαίτηση του υπουργείου Οικονομικών για μείωση του προσωπικού με ένταξη μέρους του στην εργασιακή εφεδρεία".



Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Α.Ε.
Την απόφασή του να αντισταθεί σθεναρά στην ανάλγητη πολιτική της εργασιακής εφεδρείας εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εγνατία Α.Ε.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι "μέσα στο ευρύτερο ζοφερό πλαίσιο εντάχθηκε και η Εγνατία Οδός Α.Ε. παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Υποδομών ότι επ' ουδενί λόγο θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, καθώς η εταιρεία, εκτός της λειτουργίας και συντήρησης της Εγνατίας Οδού και των Καθέτων Αξόνων της (συνολικού μήκους 1.000 χλμ.), έχει αναλάβει, με πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις, την άμεση υλοποίηση έργων ύψους τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια".

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ακόμη ότι το προσωπικό των 240 ατόμων της όχι μόνο δεν πλεονάζει, αλλά θα απαιτηθεί και να ενισχυθεί προκειμένου να επιτελέσει τους πολλαπλούς ρόλους που έχει αναλάβει. Υπενθυμίζουν δε ότι η διοίκηση της εταιρείας έχει ζητήσει εδώ και καιρό την πρόσληψη επιπλέον 30 ατόμων μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ. Το προσωπικό της εταιρείας έχει μειωθεί ήδη δραματικά, καθώς από τα 600 άτομα που απασχολούσε μέχρι το 2010 σήμερα απασχολεί περίπου 240.