Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [ΕΘΝΟΣ] Χρυσοχοΐδης: Νέα έργα 3,19 δισ. εντάσσονται στο ΕΣΠΑ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Συνολικά 1.029 νέα έργα, προϋπολογισμού 3,19 δισ. ευρώ εντάχθηκαν μέσα στο τελευταίο εξάμηνο στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Από αυτά τα 90 είναι νέα έργα για το περιβάλλον, 18 αφορούν σε μεγάλες υποδομές, 105 αφορούν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση για την προώθηση νέων πληροφοριακών συστημάτων αλλά και δεκάδες άλλες παρεμβάσεις στον τουρισμό,την υγεία, τον πολιτισμό.

Αυτά ανέφερε πριν λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με την πορεία του ΕΣΠΑ.

Στον τομέα περιβάλλοντος εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγαμμα 90 έργα με προυπολογισμό 542 εκατ. ευρώ. Τα 67 αφορούν σε μεγάλα έργα διαχείρησης υγρών και στερεών αποβλήτων και δημόσια δαπάνη 403 εκατ. ευρώ. Ειδικά για τα υγρά απόβλητα ανακοίνωσε ο υπουργός ότι θα γίνουν εντάξεις άνω του 1 δισ. ευρώ τις επομενες μέρες μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Στον τομεά μεταφορών έχουν ενταχθεί 18 νεά έργα ύψους 917 εκατ. ευρώ.

Στο πρόγραμμα ψηφιακής συγκλισης έχουν ενταχθεί 105 νεα εργα προυπολογισμού 191 εκατ. ευρώ που εξοπλιζουν τη δημοσια διοικηση με συγχρονα τεχνολογικά εργαεία και στον τομέα αναπτυξης ανθρώπινου δυναμικού χρηματοδούνται τα προγράματα "βοηθεια στο σπιτι" ύψους 50 εκατ. ευρώ και τα κουπόνια για τους παιδικούς σταθμούς ύψους 200 εκατ. ευρώ σε όλη τη χώρα.

Στο ίδιο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η ενίσχυση για την αύξηση της απασχόλησης και διατηρηση θεσεων εργασίας γυναικών όπου εντάχθηκαν οι υπο-δράσεις για διευκολυνση πρόσβασης στην απασχόληση και εναρμόνιση οικογενειακής και επαγελματικής ζωής με οφελούμενες 48.000 γυναίκες με προυπολογισμό 100 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στα περιφερειακά προγραμματα της Αττκής εντάχθηκαν 96 έργα (πχ λιμανι Λαυρίου) στο ΠΕΠ Μακεδόνίας Θράκης έχουν ενταχθεί 174 έργα στο ΠΕΠ για την Κρήτη και νησιά Αιγίου 135 έργα με εξοπλισμούς σε όλα τα νοσκομεία, στο ΠΕΠΔυτικής Ελλάδας Πελοπονήσου και Ιιονίων Νησιών 71 έργα και στο ΠΕΠΘεσσαλίας Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδος έχουν ενταχθεί 85 έργα.