Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [NewsBeast.gr] Σε άθλια κατάσταση οι στάσεις του ΟΑΣΘ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Αδυναμία δηλώνει ο δήμος να καλύψει την επισκευή τους

Σε άθλια κατάσταση εξακολουθούν να βρίσκονται τα στέγαστρα στις στάσεις του ΟΑΣΘ σε όλο το δήμο Θεσσαλονίκης.

Κυρίως στο κέντρο της πόλης, εδώ και μήνες, από τότε που τα στέγαστρα συνάντησαν την οργή διαδηλωτών, οι επιβάτες αναγκάζονται να περιμένουν το λεωφορείο τους δίπλα σε σπασμένα γυαλιά και σίδερα που προεξέχουν.

Ωστόσο, και στις υπόλοιπες περιοχές της πόλης οι στάσεις του ΟΑΣΘ παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, αφού οι περισσότερες έχουν μετατραπεί σε πίνακες ανάρτησης... μικρών αγγελιών!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου η εγκατάλειψη αυτή είναι απόρροια του γεγονότος ότι εδώ και ενάμιση χρόνο καμία διαφημιστική εταιρία δεν έχει δείξει ενδιαφέρον να αναλάβει την εκμετάλλευση των 319 στεγάστρων που βρίσκονται στις στάσεις του ΟΑΣΘ, αλλά ανήκουν, ως δημόσιος χώρος, στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν τώρα στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού, του τέταρτου κατά σειρά, για την εκμετάλλευση των στεγάστρων, ελπίζοντας ότι αυτήν τη φορά θα υπάρξει ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τις οικονομικές υπηρεσίες, ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να αναλάβει με ίδια μέσα και πόρους την επισκευή και τη συντήρηση του συνόλου των στεγάστρων, καθώς πρόκειται για μία, μάλλον, πολυδάπανη εργασία.
Τα στέγαστρα επί της Πανεπιστημίου (στάση Ακαδημία) κατέχουν ρεκόρ βανδαλισμών τα τελευταία χρόνια.
Στης Θεσσαλονικης αναφερεται το αρθρο. Βεβαια δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει η ιδια κατασταση και αλλου...