Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [NewsBeast.gr] Κρίσιμη εβδομάδα για τις μεταφορές
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Μετά τα ταξί έρχονται κινητοποιήσεις και στα ΜΜΜ

Κρίσιμη για τον κλάδο των μεταφορών είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε. Ήδη, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να τραβήξουν χειρόφρενο από τις 5 σήμερα τα ξημερώματα και για 48 ώρες, δηλαδή έως τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης, αντιδρώντας στο άνοιγμα του κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, οι αυτοκινητιστές θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε διάφορα σημεία, τα οποία θα ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή, ώστε να διατηρηθεί και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Εντός των ημερών αναμένονται οι αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό και τραμ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις προωθούμενες υποχρεωτικές μετατάξεις και στις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σε υλοποίηση του νέου νόμου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Δεν αποκλείεται, πάντως, να παρατηρηθούν… κενά αέρος και στις πτήσεις, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εμφανίζονται αποφασισμένοι να απέχουν από την υπερεργασία και να προχωρήσουν στην πιστή εφαρμογή των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.