Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [NewsIt.gr] Η Ψυττάλεια "μαρτυρά" πόσα ναρκωτικά παίρνουν οι Αθηναίοι
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Ναρκωτικές ουσίες ανιχνεύτηκαν στα υγρά απόβλητα της πρωτεύουσας που φτάνουν στις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού στην Ψυττάλεια.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρουσίασαν σε συνέδριο στη Ρόδο ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, καθηγητής Θεμιστοκλής Λέκκας, με τον επίκουρο καθηγητή, Κ. Θωμαΐδη, «Στα υγρά απόβλητα που φθάνουν στην Ψυττάλεια ανιχνεύθηκαν μεταξύ άλλων ναρκωτικές και ψυχότροπες ουσίες.

Οι συγκεντρώσεις των πιο γνωστών ουσιών είναι σημαντικές», ανέφερε ο κ. Λέκκας. Βάσει των συγκεντρώσεων αυτών υπολογίσθηκαν οι ημερήσιες χρήσεις της κοκαΐνης (500 έως 600 gr), ηρωίνης (1 Kg), καννάβεως (2 Kg) και ουσίας έκστασις (10 έως 20 gr) στην περιοχή που καλύπτει το αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.

Οι συγκεντρώσεις της κοκαΐνης και της ουσίας έκστασις παρουσιάζουν αύξηση το Σαββατοκύριακο, ενώ η ηρωίνη και η κάνναβη έχουν σταθερή χρήση όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Η έρευνα αυτή στοχεύει τόσο στην ακριβή γνώση της ποιότητας των υγρών αποβλήτων όσο και κυρίως στον προσδιορισμό των μεθόδων (τριτοβάθμια επεξεργασία) που καταστρέφουν αυτές τις ουσίες για να καταστεί δυνατή η επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού.

Το ζήτημα των αναδυόμενων ρύπων απασχολεί την παγκόσμια ερευνώσα κοινότητα και ειδικότερα στις χώρες εκείνες που εφαρμόζουν την επαναχρησιμοποίηση και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα για ανθρώπινη χρήση.