Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [The Best] Πάτρα: Αναβάθμιση του τρένου ζητούν οι έμποροι
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Παρέμβαση του Συλλόγου προς τον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον διευθύνων σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ

Την επέκταση των δρομολογίων του προαστιακού ζητούν οι έμποροι της Πάτρας από την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου απέστειλε και σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάση Ζηλιασκόπουλο και τον διευθύνων σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Γιάννη Πετρόπουλο.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Κύριοι,

Η πόλη μας, Τρίτη πληθυσμιακά πόλη της χώρας βρίσκεται σε έναν ιδιότυπο αποκλεισμό από γης και αέρος με υποτυπώδεις οδικούς άξονες, χωρίς σιδηρόδρομο, χωρίς αεροδρόμιο.

Η προσπάθεια των εμπόρων να γίνει μητροπολιτικό εμπορικό κέντρο χωρίς τις πιο πάνω υποδομές ακυρώνονται όπως επίσης και οι λειτουργίες του Λιμανιού.

Επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ δείχνουν την πόλη μας σαν σημείο αναφοράς για το εμπόριο της με μία αγορά πού δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Το τραινάκι που μας αφήσατε για να πραγματοποιεί την διαδρομή μέχρι το Ρίο απεδείχθει ότι με, ορθολογισμό, θέληση, σοβαρή διαχείριση μπορεί όχι μόνο να ανακουφίσει την πόλη απ΄το κυκλοφοριακό, το παρκάρισμα, τους ρύπους, όχι μόνο τους πολίτες σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία γρήγορο, ευέλικτο, οικονομικό μέσο, αλλά δημιουργεί κερδοφορία και νέες θέσεις εργασίας για τους Οργανισμούς του ΟΣΕ.

Αίτημα μας λοιπόν είναι και στόχος μας όχι μόνο το τραινάκι να πάει μια στάση πιο πέρα αλλά ΑΜΕΣΑ:

1ον Να επεκταθεί κατ΄αρχήν σε όλο το Δήμο Πατρέων Καμίνια -Ψαθόπυργο και

2ον Επέκταση του από Αίγιο – Αχαϊά – Άραξο.

Επίσης πριν τις Βουλευτικές εκλογές 10/2009 έχει υπογραφεί πρωτόκολλο από τον τότε Υφυπουργό κ. Μιχάλη Μπεκίρη με το Δήμο Πατρέων για παραχώρηση των δυο χώρων Αγ. Ανδρέα – Αγ. Διονυσίου χωρίς έως σήμερα να έχει υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα η πόλη να στερείται δύο πολύτιμων χώρων.

Οι δε χώροι να αποτελούν σημεία συγκέντρωσης μεταναστών, και σκουπιδιών.

Θα πρέπει οι χώροι αυτοί σε συνεννόηση με το Δήμο Πατρέων να αποδοθούν άμεσα.

Εάν θέλουμε η χώρα να μην γέρνει κατά τον Ανατολικό άξονα θα πρέπει άμεσα το τραίνο να διασχίσει - ενώσει όλη την Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, που την έχουν οδηγήσει σε μία ιδιότυπη απομόνωση.»