Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Voria.gr] Αντιδρούν οι Τούρκοι στην τάφρο του Έβρου
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Τις αντιδράσεις των Τούρκων περιγράφει εκτενέστερα η «Hürriyet», με άρθρο «Η Ελλάδα νυχθημερόν σκάβει τα ελληνοτουρκικά σύνορα» και χαρακτηρίζει το έργο ως «τρελό σχέδιο»

Αυτή η ιστορία με τη θωράκιση του Έβρου έχει καταντήσει σίριαλ. Από πέρσι το Νοέμβριο είχε αναγγελθεί κατ’ αρχήν, ότι θα στηθεί φράχτης, μήκους 12 χλμ., για αναχαίτιση των λαθρομεταναστών. Θα ήταν έτοιμος τον Απρίλιο του 2011. Κόστος κατασκευής, πέντε εκατομμύρια ευρώ.
Πέρασε ο Απρίλιος και τον Μάιο ο κ. Παπουτσής μας έδειξε τη… μακέτα. Ουδεμία έκπληξη για την ανακολουθία, ελληνικό παμπάλαιο φαινόμενο.

Αμέσως το ελληνικό ΥΠΕΞ ανήγγειλε ότι δεν θα γίνει ο φράχτης. Πλήρης ασυνεννοησία στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τον κ. Παπουτσή να ανταπαντά ότι θα γίνει και θα αρχίσει η κατασκευή του τον Σεπτέμβριο.
Και αυτοστιγμής, πληροφορούμαστε ότι έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Άμυνας (το «Εθνικής» ενοχλεί τους «δήθεν» και αφαιρέθηκε) τάφρο, σε όλο το μήκος των συνόρων. Πληροφορούμαστε επίσης ότι θα γίνουν και τα δύο!

Πώς έχουν σήμερα τα πράγματα: Η τάφρος προχωρεί και συνάντησε αμέσως αντιδράσεις από δυο πλευρές. Η μία βρίσκεται στη Γερμανία, όπου οι εκεί «δήθεν» (υπάρχουν παντού και όσο και αν φαίνεται παράλογο, το σύστημα κατόρθωσε να επιβάλει μέσω αυτών τις απόψεις του και να επηρεάζει αποφάσεις) διαμαρτύρονται διότι «καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα»!

Αυτά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Alman Der Tagesspıegel». Η εφημερίδα έγραψε επίσης πως η τουρκική κυβέρνηση αντέδρασε στο σχέδιο της Ελλάδας «που σκάβει τάφρο ποταμού για να αντιμετωπιστούν οι μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα».

Στην έκδοση της εφημερίδας στο διαδίκτυο η είδηση έχει τίτλο «Κριτική και κοροϊδίες από την Τουρκία για τα συνοριακά σχέδια της Ελλάδας», και αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι αντίθετη στο συγκεκριμένο σχέδιο, ενώ αναφέρει πως ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής με την Ε.Ε. κ. Εγεμέν Μπαγίς, δήλωσε ότι «στο τέλος μπορεί να πέσουν στο λάκκο αυτοί που τον σκάβουν».

Τις αντιδράσεις των Τούρκων περιγράφει εκτενέστερα η «Hürriyet», με άρθρο «Η Ελλάδα νυχθημερόν σκάβει τα ελληνοτουρκικά σύνορα» και χαρακτηρίζει το έργο ως «τρελό σχέδιο». Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «όταν το έργο ολοκληρωθεί και φτάσει σε μήκος 120 χιλιομέτρων, μέρος της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται στη Θράκη θα μπορεί να μεταφερθεί στα νησιά του Αιγαίου».

Κατά το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας (που μεταφέρει το «onalert») η τάφρος θα αποκλείσει το πέρασμα των αρμάτων μάχης, θα εμποδίσει και το πέρασμα των λαθρομεταναστών. Και διαπιστώνει, πως σύμφωνα με Τούρκους στρατιωτικούς αποκλείεται η διάβασή της με τις μεταφερόμενες γέφυρες του τουρκικού στρατού, οι οποίες έχουν μέγιστο μήκος 26 μέτρων, ενώ το πλάτος της τάφρου είναι 30 μέτρα.

Ο Μακεδών
Συγγνώμη; Και γιατί θα πρέπει τα τουρκικά άρματα μάχης να την περάσουν με τις κινητές τους γέφυρες; Τι λένε; Πάμε καλά;
Η τάφρος έχει μέγιστο βάθος τα επτά μέτρα και όλα τα άρματα μάχης έχουν μέγιστη διάβαση τάφρου τα τρία μέτρα.
Μα γιατί πρέπει να μπορεί να περάσει ο Τούρκος την τάφρο;
Εντάξει αυτά που λένε οι Τούρκοι είναι τα γνωστά σενάρια σε περίπτωση ενός πολέμου που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ στις σημερινές εποχές αλλά πάντως θα χρησιμεύσει στο να καθυστερήσει αρκετά η είσοδος τουρκικών δυνάμεων από την πλευρά του Έβρου εφόσον η περιοχή δίνει την δυνατότητα λόγο της ξηράς να κατασκευάζονται τέτοιου είδους αμυντικά έργα και ο στρατός όπως γράφει το δημοσίευμα να μεταφερθεί στα νησιά που δεν υπάρχει η δυνατότητα για αυτά τα αμυντικά έργα και σε συνάρτηση με την μειωμένη θητεία και την έλλειψη προσωπικού από τις μονάδες.

Πάντως η τάφρος απ' ότι διάβασα και σε άλλα δημοσιεύματα εκτός του ο,τι θα είναι ένα εμπόδιο για τους λαθρομετανάστες θα είναι και ένας υδροβιότοπος με διάφορα είδη, τώρα κατά πόσο θα φανεί στην πράξη.

Αυτή είναι μια φωτογραφία της τάφρου από την εφημερίδα Berliner Zeitung που αναδημοσιεύει το Βήμα:

[Εικόνα: 4eba501d6e67d1b39956576.jpg]

Την κατασκευή του έχει αναλάβει το μηχανικό του στρατού οπότε το κόστος είναι ελάχιστο.
Οι Τούρκοι μια ζωή απειλούν, γιατί οι "από δώ" τους έδωσαν το δικαίωμα. Αν το '74 είχαν έρθει αλλιώς τα πράγματα δε νομίζω ότι θα βγάζανε άχνα τα οθωμανά!
Το '74 δεν ηρθαν τα πραγματα οπως ηρθαν τυχαια αλλα καποιοι φροντισαν γι' αυτο. Και δεν ειναι βεβαια οι "απο δω"... Οχι μονο τουλαχιστον... Τα δε οθωμανα ηδη "αχνιζανε" απο το 1922...