Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Voria.gr] Συμφωνία Μπουτάρη - ταξιτζήδων για το «σαλιγκάρι»
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Οι εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών Ταξί εξήγησαν ότι το φαινόμενο της υπερσυγκέντρωσης των οχημάτων στις πιάτσες των ταξί είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης

Να δώσει λύση στο φαινόμενο του «σαλιγκαριού» που προκαλεί ο μεγάλος αριθμός των ταξί στις πιάτσες που βρίσκονται στο κέντρο της πόλη επιχειρεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προτείνοντας τη δημιουργία τριών μεγάλων χώρων στάθμευσης.

Για το θέμα συναντήθηκαν χθες ο κ. Μπουτάρης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι με το προεδρείο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «ο Ερμής». Κατά τη συζήτηση η οποία έγινε σε θετικό κλίμα, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στη μεγάλη βαρύτητα που δίνει η δημοτική αρχή στον ευπρεπισμό της τουριστικής εικόνας της πόλης, τονίζοντας ότι η επαγγελματική ομάδα των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί μπορεί να βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης προκειμένου να υπάρξει διευκόλυνση της κίνησης κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ και να εκλείψει οριστικά το φαινόμενο του «σαλιγκαριού», πρότεινε να τους δοθούν επιπλέον θέσεις στάθμευσης, υπό την προϋπόθεση να αναλάβουν και οι ίδιοι τις ευθύνες τους και να μην επιβαρύνουν την κυκλοφορία με την υπερσυγκέντρωση των οχημάτων τους.

Οι εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών Ταξί, οι οποίοι εξήγησαν ότι το φαινόμενο της υπερσυγκέντρωσης των οχημάτων στις πιάτσες των ταξί είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, έδειξαν ενδιαφέρον για τις προτάσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με τη δημιουργία τριών μεγάλων χώρων στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου της πόλης (π.χ. παραπλεύρως του Μεγάρου Μουσικής και στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης). Συμφώνησαν να συνεχίσουν τη διαβούλευση τους με την αρμόδια Διεύθυνση Κυκλοφοριακού ώστε εντός της ερχόμενης εβδομάδας να δοθεί οριστική λύση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αύξησε κατά 60 % τον αριθμό των θέσεων στάθμευσης των ταξί και προχώρησε σε καθορισμό νέων χώρων στάθμευσης σε σημεία που δεν προβλεπόταν μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή δεσμεύθηκε να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα.
Ο Μπουτάρης βλέπει μπροστά, ο Καμίνης ψάχνεται ακόμη...