Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [LTCNews] Απαγόρευση θηλασμού σε πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Στην Ευρωπαϊκή Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού έφτασε το θέμα που προέκυψε επειδή πιλότος των Κυπριακών Αερογραμμών εμφανίζεται να ζήτησε να κατέβουν από πτήση μια μητέρα με το βρέφος της.

Το θέμα έγινε γνωστό έπειτα από καταγγελία επιβατών της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”, βάσει του οποίου οι γονείς είχαν ενημερώσει τις Κυπριακές αερογραμμές κατά την κράτηση τους ότι θα χρειαστούν θέσεις όπου θα μπορούν να θηλάσουν το βρέφος.

Η απάντηση ήταν θετική από την εταιρεία, διαβεβαιώνοντας ότι θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν θέσεις που δεν θα ήταν σε δημόσια θέα όλων των επιβατών.

Όταν όμως έφτασαν στο αεροδρόμιο κατά την ημέρα της πτήσης τους κανείς από τους υπαλλήλους της εταιρείας δεν μπορούσε να βοηθήσει στο συγκεκριμένο αίτημα και παρέπεμπαν την οικογένεια από τον “Άνα στον Καϊάφα”.

Aφού ανέφεραν το αίτημά τους στις αεροσυνοδούς, εκείνες με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον πιλότο, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε, εμφανίστηκε έξαλλος και ζήτησε την άμεση αποχώρηση της μητέρας και του βρέφους από το αεροπλάνο.

Η λύση δόθηκε τελικά όχι από τους υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών, αλλά από έναν άλλο επιβάτη, ο οποίος προσέφερε την κάπως πιο απομονωμένη θέση του στους νεαρούς γονείς με το βρέφος τους.

Από την άλλη πλευρά, οι Κυπριακές Αερογραμμές, ανακοίνωσαν ότι σέβονται απόλυτα τη μητρότητα και το ιερό δικαίωμα του θηλασμού εν πτήσει και ουδέποτε αρνήθηκαν ή απαγόρευσαν σε οποιαδήποτε μητέρα να θηλάσει το βρέφος της σε αεροπλάνο της Εταιρείας.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, τα γεγονότα είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που έχουν αναφερθεί. “Υπήρξε μεταξύ άλλων άρνηση του ζεύγους να καθίσει στις θέσεις του, ενώ η πτήση ήταν πλήρης. Ζητούσε επίμονα και η μητέρα και ο σύζυγος να καθίσουν “μπροστά” στη διακεκριμένη θέση (Βusiness Class), ενώ δεν είχαν προαγοράσει εισιτήριο γι’ αυτό το χώρο.

Μάλιστα, ενώ οι αεροσυνοδοί αναζητούσαν λύση για να εξασφαλίσουν μια θέση που θα τους φαινόταν πιο βολική, προχώρησαν από μόνοι τους και κάθισαν στη Διακεκριμένη Θέση χωρίς να ενημερώσουν κανένα ή να λάβουν οποιαδήποτε άδεια κάτι που αντίκειται στους κανονισμούς και τις διαδικασίες”. καταλήγει η ανακοίνωση του αερομεταφορέα.

Πηγή άρθρου: Με πληροφορίες από το Βήμα