Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [NewsBeast.gr] Διαδηλωτές εισέβαλαν στην πρεσβεία της Λιβύης
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Έγραψαν συνθήματα κατά του Καντάφι ζητώντας την τιμωρία του

Σήμερα το μεσημέρι ομάδα λίβυων διαδηλωτών και Ελλήνων λιβυκής καταγωγής εισέβαλε στην πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνα, που εδρεύει σε κτίριο στο Παλαιό Ψυχικό.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Καντάφι και πανηγυρίζοντας για την κατάληψη μεγάλου μέρους της Τρίπολης από αντικαθεστωτικές δυνάμεις, εισέβαλαν ανενόχλητοι στην πρεσβεία και κατέστρεψαν αντίγραφα από το «Πράσινο Βιβλίο» του επί 42 χρόνια ηγέτη της Λιβύης, έγραψαν συνθήματα σε τοίχους, ενώ ξήλωσαν την ταμπέλα της πρεσβείας, κατέβασαν την ως τώρα επίσημη σημαία της χώρας και ύψωσαν στη θέση της τη σημαία του Μεταβατικού Συμβουλίου.

Ο πρέσβης απουσίαζε από το κτίριο, ενώ ο πρόξενος δεν έφερε καμία αντίσταση στους διαδηλωτές, ούτε ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας, η οποία παρακολουθούσε διακριτικά τα γεγονότα, καθώς δεν έχει δικαίωμα επέμβασης στο εσωτερικό πρεσβειών ξένων χωρών.

Στο χώρο παρέμεναν συγκεντρωμένα μέχρι πριν από λίγη ώρα περί τα 25 άτομα τα οποία θεωρούσαν δεδομένη την πτώση του καθεστώτος Καντάφι, ενώ ζητούσαν την τιμωρία του ιδίου και της οικογένειάς του.