Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [NewsBeast.gr] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕΟ Τρίπολης -Καλαμάτας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Την Τρίτη, λόγω μεταφοράς αεροστρόβιλου στη Μεγαλόπολη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τρίτη 23 Αυγούστου στην Εθνική Οδό Τρίπολης -Καλαμάτας λόγω επιχείρησης μεταφοράς αεροστροβίλου στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Η μετακίνηση του ειδικού συρμού θα ξεκινήσει στις 6.00 το πρωί, από τον κόμβο της Αλλαγής στο 57,7 χλμ. της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας μέχρι το 40,5 χλμ. της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας στον κόμβο Χωρεμίου.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ειδικό συρμό, μήκους 105,90 μέτρων, πλάτους 6,04 μέτρων και ύψους 5,245 μέτρων, ο οποίος κατά την κίνησή του θα καταλαμβάνει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η διαδικασία μεταφοράς θα διαρκέσει όλη την ημέρα, αφού η ταχύτητα με την οποία κινείται ο συρμός, δεν ξεπερνά τα 5 χλμ. ανά ώρα.

Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς και των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, η τροχαία θα εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας από έξοδο Λεονταρίου του αυτοκινητοδρόμου και θα ακολουθούν τη διαδρομή, διασταύρωση Λεονταρίου - Λεοντάρι - Δυρράχι - Πολλιανή - Θουρία και αντίστροφα.

Όσον αφορά τα φορτηγά και τα λεωφορεία θα διακόπτεται η κυκλοφορία τους στον κόμβο Αλλαγής προς Τρίπολη και στην έξοδο του αυτοκινητοδρόμου προς Καλαμάτα στο 40,5 χλμ. και θα περνούν εκ περιτροπής, από Τρίπολη προς Καλαμάτα και αντιστρόφως, όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση σε προκαθορισμένα από την τροχαία σημεία.

Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και εύφλεκτων υλικών που κινούνται προς Καλαμάτα, θα σταθμεύουν προσωρινά στο σταθμό Διοδίων Λεονταρίου, και θα επιτρέπεται η κυκλοφορία τους, όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση.