Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Elladatv.gr] Συνάντηση Δημάρχων Λακωνίας για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Συνάντηση μεταξύ των δημάρχων της Λακωνίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου κ. Ιωάννη Γρυπιώτη.

Θέμα της συζήτησης ήταν η μεταφορά των μαθητών Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους δήμους, από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Γεώργιος Συνοδινός, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ιωάννης Κολιάκος, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Αθανάσιος Βαρδούλιας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Σπάρτης «Η ΑΠΕΛΛΑ» κ. Σωτήρης Ροϊνός, ο πρόεδρος Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί – Αγοραίο «Ο ΕΥΡΩΤΑΣ» κ. Ιωάννης Μαρτσούκος και υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των δήμων.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και εξετάζοντας τα προβλήματα που δημιουργεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση εφόσον δεν υπάρχουν οι ανάλογες πιστώσεις για τη μεταφορά των μαθητών, οι συμμετέχοντες στη συζήτηση κατέληξαν στα εξής βήματα: Να προχωρήσουν στους προβλεπόμενους διαγωνισμούς μέχρι τις 31-08-2011 και ταυτόχρονα να θέσουν στην Επίτροπο το ερώτημα: «αν και κατά πόσο είναι νόμιμο να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες πιστώσεις». Επιπλέον να διεκδικήσουν - απευθυνόμενοι στα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας - την παράταση της μεταφοράς των μαθητών από την Περιφέρεια, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012.

Τέλος, αποφασίστηκε ο συντονισμός των ενεργειών μαζί με τους 26 δημάρχους της Πελοποννήσου, καθώς επίσης να συγκληθεί η ΤΕΔΚ Λακωνίας.