Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [The Best] Όργιο φοροδιαφυγής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
ΣΔΟΕ: Έλεγχοι σε όλα τα Πανεπιστήμια

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα του ΣΔΟΕ από τον έλεγχο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αποκαλύφθηκε σκάνδαλο που εμπλέκει 300 καθηγητές και υπαλλήλους οι οποίοι είχαν αποκρύψει 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Η απώλεια για το ελληνικό κράτος ξεπερνά τις 600.000 ευρώ. Μετά τα αποτελέσματα το ΣΔΟΕ θα περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο όλα τα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα όλων των Πανεπιστημίων της χώρας, προκειμένου να συνεχίσει τους ελέγχους για φαινόμενα φοροδιαφυγής.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ΣΔΟΕ Ηπείρου, σε ειδικό ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και διαπιστώθηκε ότι 60 καθηγητές και 240 άτομα, συνεργαζόμενο ερευνητικό προσωπικό, απέκρυψαν πρόσθετες αμοιβές ύψους άνω του 1,8 εκατ. ευρώ που έλαβαν για την συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα τα έτη 2009-2010.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα αφορούν πλέον και τις φορολογικές δηλώσεις πριν το έτος 2009.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα και από τα υπόλοιπα πανεπιστήμια, στα οποία θα γίνει έλεγχος στα ερευνητικά προγράμματα για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν φαινόμενα φοροδιαφυγής.