Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [The Best] Ιωάννινα: Νέο κρούσμα με παράνομη οργάνωση εκδρομής
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Το λεωφορείο δεν διέθετε τα κατάλληλα έγγραφα

Διαστάσεις επιδημίας τείνει να λάβει στην περιοχή των Ιωαννίνων το φαινόμενο της οργάνωσης εκδρομών με λεωφορεία, χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά από τους διοργανωτές. Μετά το περιστατικό στις 28 Ιουλίου, όπου κλιμάκια των υπηρεσιών της Τουριστικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, του ΕΟΤ και της Τροχαίας εντόπισαν «πειρατικό» λεωφορείο με έδρα τα Ιωάννινα, ένα ακόμη περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στην ίδια περιοχή.

Συγκεκριμένα στις 21.00 της Τετάρτης, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και σχετική καταγγελία που έγινε από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων ν. Ιωαννίνων, άνδρες της Τροχαίας σταμάτησαν για έλεγχο λεωφορείο που επέστρεφε από μονοήμερη εκδρομή σε Βόλο – Πήλιο και το οποίο είχε ξεκινήσει τα ξημερώματα από χωριό της Λάκκας Σουλίου.

Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε, ότι το λεωφορείο δεν διέθετε τα κατάλληλα έγγραφα για την οργάνωση της εκδρομής, ενώ όπως και στην προηγούμενη περίπτωση διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή για το ελληνικό δημόσιο, αφού δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα περιστατικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του περιπολικού της Τροχαίας εντόπισε και μία σημαντική παράβαση μέσω των στοιχείων του ταχογράφου, αφού το λεωφορείο είχε ξεκινήσει στις 05.20 το πρωί και μέχρι τις 21.00 βρισκόταν ακόμη στο δρόμο, χωρίς να έχει καν ολοκληρώσει τη διαδρομή του, με έναν οδηγό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας!

Και στην περίπτωση αυτή θα ακολουθηθούν τα νόμιμα, όπως ανέφερε αξιωματικός της Τροχαίας, ενώ η Ένωση Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ιωαννίνων ενημερώνει, ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους και τις καταγγελίες για παράνομου τύπου εκδρομές που διενεργούνται στην περιοχή μας, ώστε να διαφυλάξει την φερεγγυότητα και αξιοπιστία των τουριστικών γραφείων της πόλης.