Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Agelioforos.gr] Αρχίζει δρομολόγια το πλοίο «Μυτιλήνη»
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Το πλοίο «Μυτιλήνη» ξεκινάει από το ερχόμενο Σάββατο την εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα, από τη Θεσσαλονίκη για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Λήμνο, Μυτιλήνη και Χίο.

Για μια ακόμη χρονιά, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου ενισχύεται λίγο πριν από τη λήξη της θερινής περιόδου και ενώ σχεδόν το σύνολο των πολιτών έχει προγραμματίσει τις διακοπές του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρης Παμπούκης, ανακοίνωσε, έπειτα από επαφές με τους εκπροσώπους της εταιρίας ΝΕΛ, ότι το πλοίο «Μυτιλήνη» θα ενισχύσει τη σύνδεση των νησιών Μυτιλήνη, Χίο και Λήμνο με τη Θεσσαλονίκη από το ερχόμενο Σάββατο.

Ετσι, η «άγονη» γραμμή της Θεσσαλονίκης διαθέτει πλέον τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα. Από το Σάββατο 6 Αυγούστου το πλοίο Μυτιλήνη θα αποπλέει στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα με προορισμό τη Λήμνο (09.15), τη Μυτιλήνη (15.30), τη Χίο (21.00) και τον Πειραιά (Δευτέρα 06.15). Παράλληλα, το πλοίο «Ταξιάρχης» συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του κάθε Δευτέρα για Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο, ενώ το «Αλκυόνη» συνδέει κάθε Κυριακή και Τετάρτη τη Θεσσαλονίκη, με τη Σκόπελο, τη Σκιάθο και το Βόλο.

Αυξημένη κίνηση

«Εστω και με καθυστέρηση έχουμε ένα ακόμη δρομολόγιο που μας διευκολύνει, καθώς η κίνηση για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι αυξημένη και δεν καλύπτεται με ένα πλοίο την εβδομάδα. Ηδη για την επόμενη Δευτέρα το δρομολόγιο του πλοίου ''Ταξιάρχης'' είναι σχεδόν γεμάτο με 750 επιβάτες. Παρ' όλα αυτά, η μείωση των δρομολογίων από τη Θεσσαλονίκη το φετινό καλοκαίρι, μας έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και δυσκολεύει την εξυπηρέτηση όσων θέλουν να ταξιδέψουν», σημείωσε ο ναυτιλιακός πράκτορας Βλαδίμηρος Καραχαρίσης.

Χτες το πλοίο «Αλκυόνη» αναχώρησε για Σκόπελο και Σκιάθο με 500 επιβάτες ενώ για τα επόμενα δρομολόγιά του μέχρι το Δεκαπενταύγουστο η πληρότητα σε επιβάτες και οχήματα προσεγγίζει το 100%.