Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [TravelTimes] Αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού τα ταξί τόνισε ο Ανδρέας Ανδρεάδης
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Απελευθέρωση των επίγειων συγκοινωνιών και προσέλκυση των αεροπορικών εταιρειών ζητά ο ΣΕΤΕ

Αναβάθμιση των επίγειων μεταφορών, απελευθέρωση των τουριστικών λεωφορείων, με παράλληλη αντιμετώπιση του μονοπωλιακού καθεστώτος, που ισχύει για το ΚΤΕΛ και προσέλκυση περισσότερων αεροπορικών εταιρειών στην Ελλάδα ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.

Αναφορικά με τις επίγειες συγκοινωνίες, ο κ. Ανδρεάδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ταξί και τόνισε ότι τα θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της τουριστικής προσφοράς. Κάλεσε δε τον Υπουργό να κάνει ευρύ διάλογο με τους εκπροσώπους των οδηγών ταξί και να διαμορφώσουν από κοινού ένα χρονοδιάγραμμα, που θα στοχεύει στην απελευθέρωση των υπηρεσιών ταξί με τον βέλτιστο τρόπο για το κοινωνικό σύνολο.

Σχετικά με τις αερομεταφορές, ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι πρέπει να αυξηθούν οι αεροπορικές συνδέσεις των ελληνικών τουριστικών προορισμών με το εξωτερικό, αλλά και να αναπτύξουν τα δρομολόγιά τους νέες αεροπορικές εταιρείες. Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις υποδομές των αεροδρομίων, τονίζοντας: «Σκοπός μας είναι να καταστήσουμε, όχι μόνο πιο λειτουργικά, αλλά και τιμολογιακά πιο ελκυστικά τα ελληνικά αεροδρόμια, δεδομένου ότι το 75% των αφίξεων στην χώρα γίνεται αεροπορικά. Για το λόγο αυτό, έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις επανεξέτασης όλων των συντελεστών κόστους χρήσης των ελληνικών αεροδρομίων».