Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ημέρα] 2.300.000 ευρώ για “μαϊμού” τυφλούς
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Ντάνια Χαικάλη

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι η πατρίδα μας; Μη βιαστείτε να δώσετε την εύκολη απάντηση: «Το νησί των ποιητών», γιατί θα χάσετε! Η Ζάκυνθος – και δεν χωρεί αμφιβολίας περί τούτου – είναι «Το Νησί των Τυφλών»!

Οποιαδήποτε αντίρρηση επί της παραπάνω διαπίστωσης είναι μάταιη, διότι οι αριθμοί αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, δεδομένου ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, λαμβάνουν επίδομα τυφλότητας 650 συμπολίτες μας! Εάν ανάγουμε, δε, αυτό τον αριθμό στον πληθυσμό της Ζακύνθου, ο οποίος ανέρχεται στις 40.000 περίπου κατοίκους, τότε ο ένας στους 62 ζακυνθινούς δε βλέπει την τύφλα του!!!

Ήταν επόμενο, λοιπόν, οι 650 τυφλοί του μαραμένου «Φιόρου» μας να κριθούν υπερβολικοί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Ζάκυνθος εμφανίζει, αναλογικά με τον πληθυσμό της, το μεγαλύτερο αριθμό τυφλών σε περιοχή όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Το ζήτημα αυτό έχει και οικονομική βάση, διότι κάθε χρόνο διατίθενται στο νησί μας 2.300.000 ευρώ (περίπου 400 ευρώ το μήνα, ανά άτομο) για επιδόματα τυφλότητας, τα οποία εισπράττουν, όπως διαφαίνεται και άτομα που δεν είναι τυφλά.

Πρόκειται για μία ιστορία, η οποία έχει εγείρει πολλά ερωτηματικά στο παρελθόν, από την άποψη του υψηλού αριθμού των τυφλών στη μικρή τοπική μας κοινωνία, με επακόλουθο το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, να ενημερώσει τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας για τις «υποψίες» του και να αναθέσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας. Οι ενέργειες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγής προκαταρκτικής έρευνας.