Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Voria.gr] Παρέμβαση Μάτη για τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Την ανάγκη ενίσχυσης των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, ώστε να καλυφθεί μέρος των προβλημάτων, που έχουν δημιουργηθεί λόγω της απεργίας των ταξί, ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Μάτης

Την ανάγκη ενίσχυσης των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας, έτσι ώστε να καλυφθεί ένα μέρος από τα προβλήματα στις μετακινήσεις, που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, έθεσε στον πρόεδρο του ΣΑΣΘ, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες- Οικολογία στην Πράξη», Χρήστος Μάτης.

Ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ κ.Παπαϊωάννου απάντησε πως αν και συμμερίζεται την άποψη, ότι υπάρχει ανάγκη για αύξηση των δρομολογίων, λόγω της θερινής περίοδου, αυτό είναι δύσκολο, καθώς είναι προγραμματισμένες οι άδειες του προσωπικού και δεν υπάρχει επαρκές περίσσευμα διαθέσιμων λεωφορείων. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΟΑΣΘ, έτσι ώστε να ενισχυθούν τα δρομολόγια όσο γίνεται περισσότερο.

«Η απεργία των ιδιοκτητών ταξί, δίνει την ευκαιρία στις δημόσιες συγκοινωνίες να αποδείξουν, ότι μπορούν να είναι χρήσιμες στους πολίτες. Χαίρομαι που ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΑΣΘ πήρε τη σχετική πρωτοβουλία. Τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών πρέπει να αυξηθούν, για να καλύψουν ό,τι κενά έχουν δημιουργηθεί, όπως για παράδειγμα στις μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο ή τις νυχτερινές διαδρομές» δήλωσε ο κ. Μάτης. Κάλεσε τον υφυπουργό μεταφορών κ.Γιάννη Μαγκριώτη να πιέσουν τον Οργανισμό να ανταποκριθεί πλήρως στην υποχρέωση που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης να εξασφαλίζει το σύνολο των μετακινήσεων τους.

Ο κ.Μάτης ζήτησε, επίσης, να πληροφορηθεί, εάν μετά τις αλλαγές που έφερε στην αυτοδιοίκηση η εφαρμογή του Καλλικράτη και τη μεταφορά της σχετικής αρμοδιότητας για τη μεταφορά των μαθητών στους δήμους, ο Δήμος Θεσσαλονίκης υποχρεούται να φροντίσει για τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία εντός των ορίων του.

Ο κ.Παπαϊωάννου απάντησε, ότι για το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης δεν προκύπτει τέτοια ανάγκη αφού καλύπτεται από το υπάρχον δίκτυο δημοσίων συγκοινωνιών. Αντίθετα μπορεί να υπάρξουν προβλήματα για άλλους δήμους της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης.