Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Το Βήμα] Με κυρώσεις απειλείται η ΝEL Lines
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Η εταιρεία δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα για τα δρομολόγια στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στη NEL Lines η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η οποία απειλεί την ακτοπλοϊκή εταιρεία με παραπομπή στον Εισαγγελέα εφόσον δεν υλοποιήσει τα όσα έχουν αποφασιστεί για τη δρομολόγηση πλοίων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες λιμενικές αρχές σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Με επιστολή του, τη Δευτέρα, προς τη διοίκηση της εταιρείας, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Χαλκιώτης ζητά την άμεση δρομολόγηση του πλοίου «Θεόφιλος» στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου, στη γραμμή Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου και στη γραμμή Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Καρλόβασι - Αγιος Κήρυκας «όπως προβλέπεται από την υπ' αρ. 81/2009 σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Β. Α. Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα».

Μάλιστα στην επιστολή επισημαίνεται ότι η επανέναρξη των προαναφερόμενων δρομολογίων από το «Θεόφιλος» είναι επιβεβλημένη «δεδομένου ότι αποσύρατε χωρίς μάλιστα την απαιτούμενη από την υπηρεσία μας έγκριση αποδρομολόγησης, το «Αίολος Κεντέρης Ι», το οποίο έχει δρομολογηθεί στη γραμμή της Ιταλίας με αποτέλεσμα αν και υπάρχει σχετική απόφαση να μην εκτελεί δρομολόγια και έτσι να μην μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των νησιών.

Παράλληλα προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι νησιά με αυξημένη κίνηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπως η Σάμος και η Ικαρία «συνδέονται» με τον Πειραιά μόνο με ένα καράβι, το «Νήσος Μύκονος», το οποίο μάλιστα την Παρασκευή αναχώρησε με περίπου 7 ώρες καθυστέρηση λόγω βλάβης.

Αυτή τη στιγμή στις γραμμές του Αιγαίου «λείπουν» 17 πλοία τα οποία εκτελούσαν δρομολόγια τα περασμένα χρόνια αλλά αποσύρθηκαν χωρίς να αντικατασταθούν με αποτέλεσμα σε ορισμένες γραμμές να υπάρχει μόνο ένα πλοίο που να συνδέει τον Πειραιά με τα νησιά.
τι ειχες Γιαννη τι ειχα παντα..μηπως να πουλησω το λεωφορειο και να παρω καραβι? κανεις δε τους ακουμπαει στο τελος αυτους