Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [The Best] Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στη Νορβηγία
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός του διπλού μακελειού θα ανέβει καθώς οι τραυματίες δίνουν άνιση μάχη

Οι χειρότεροι φόβοι των νορβηγικών αρχών αρχίζουν να επιβεβαιώνονται. Ακόμη ένας από τους τραυματίες της διπλής αιματηρής επίθεσης της Παρασκευής υπέκυψε στα τραύματά του και έχασε τη μάχη για τη ζωή, ανεβάζοντας στους 93 τον αριθμό των θυμάτων.
Υπάρχουν όμως πολλοί ακόμη που δίνουν άνιση μάχη και όπως καθημερινά τονίζουν σωστικά συνεργεία και αστυνομία, ο απολογισμός του διπλού μακελειού θα είναι μεγαλύτερος. Όλα αυτά ενώ η Νορβηγία δεν έχει συνέλθει από το σοκ και τα δάκρυα συνεχίζουν να κυλούν στα μάτια όλων.

Στον καθεδρικό Ναό του Όσλο, το πρωί της Κυριακής, ράγισαν καρδιές στην επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς της χειρότερης επίθεσης που έζησε ποτέ η χώρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και της πιο αιματηρής σε ευρωπαϊκό έδαφος από την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2005.

Από τη στιγμή που δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχε συνεργούς ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, η αστυνομία της Νορβηγίας εξακολουθεί να ερευνά κάθε ενδεχόμενο.

Το μεσημέρι της Κυριακής, σε επιχείρηση σε σπίτι στο ανατολικό Όσλο, με τη συμμετοχή και ανδρών της αντιτρομοκρατικής ομάδας Δέλτα, οι αρχές συνέλαβαν ακόμη έξι άτομα.

Στόχος της επιχείρησης ήταν να βρεθούν δυο κοντέινερ με χημικά, που σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το FoxNews, βρίσκονται στη συγκεκριμένη διεύθυνση.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως έγινε επιχείρηση αλλά απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή να σχολιάσει τις συλλήψεις. Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με το FoxNews οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δε βρέθηκαν στοιχεία να τους συνδέουν με τις επιθέσεις.

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει για να αιματοκυλήσει τη Νορβηγία, ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ δημοσίευσε αντιισλαμικό μανιφέστο 1.500 σελίδων. Του έδωσε τον τίτλο "2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας" και το υπογράφει ως Άντριου Μπέργουικ από το Λονδίνο.

Ο Μπρέιβικ δηλώνει συνεχιστής των Τεκτόνων Ναϊτών Ιπποτών και καταγράφει βήμα προς βήμα πως ετοίμασε τις επιθέσεις.
«Εξετάζω διάφορα μελλοντικά σενάρια για αντίσταση, αντιπαράθεση με την αστυνομία, ανακρίσεις, εμφανίσεις στο δικαστήριο, δηλώσεις στα media», γράφει, ενώ αναφερόμενος στην αίτηση που φέρεται να είχε κάνει για να προμηθευτεί από την αστυνομία ένα όπλο, έγραψε: «θα προτιμούσα ένα Ruger Mini 30. Στην αίτηση δήλωσα (σ.σ. ως αιτιολογία): κυνήγι ελαφιού. Θα ήταν πιο δελεαστικό να γράψω απλά την αλήθεια: εκτέλεση κουλτουριάρηδων μαρξιστών, πολυπολιτισμικών προδοτών.
Για μήνες, ο Μπρέιβικ έκανε σκοποβολή για τουλάχιστον τρεις μήνες ώστε να εκπληρώνει τα κριτήρια για να αγοράσει όπλο.
«Υπάρχουν στιγμές που η σκληρότητα είναι απαραίτητη και το αρνείσαι να ενεργήσεις έτσι είναι προδοσία προς τους ανθρώπους που θες να προστατέψεις. Η προτιμώμενη μέθοδος είναι να χτυπήσεις με βίαιο και παραπλανητικό τρόπο (...) Όταν αποφασίσει να επιτεθείς, είναι καλύτερο να σκοτώσεις όσους περισσότερους γίνεται».

Χαρακτηριστικό του παραληρήματος του 32χρονου Νορβηγού η παραδοχή του πως δε θα προστάτευε τη μητριά του («παρόλο που ενδιαφέρομαι πολύ για εκείνη») από μια ενδεχόμενη εκτέλεση. «Συνήθισε άλλωστε να είναι συνεργός και προδότης κατηγορίας Β για το πολυπολιτισμικό καθεστώς της Νορβηγίας. Θα έπρεπε να είναι εξοικειωμένη με την εσχάτη προδοσία»!