Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Newsbeast] Έρχονται αγωγές κατά του ΟΑΣΘ και του Χρ. Στεφανίδη
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Ερωτήματα προκαλεί η απευθείας ανάθεση διαφημιστικής εκμετάλλευσης στα ΜΜΜ

Αγωγές κατά του ΟΑΣΘ και του προέδρου του, Χρήστου Στεφανίδη, αναμένεται να κατατεθούν εντός των προσεχών ημερών, μετά την απόφαση του Οργανισμού να παραχωρήσει με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία/κοινοπραξία, που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, την διαφημιστική εκμετάλλευση των λεωφορείων του για την περίοδο μέχρι την ημερομηνία διενέργειας του σχετικού διαγωνισμού.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις πέντε εταιρειών υπαίθριας διαφήμισης, οι οποίες, αν και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αναλάβουν το έργο, καταθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένες προσφορές που εμπεριείχαν για τον ΟΑΣΘ σημαντικά οικονομικά ανταλλάγματα, δεν έλαβαν καμία απάντηση από τον Οργανισμό.

Η διαφαινόμενη μεθόδευση του ΟΑΣΘ υπέρ της συγκεκριμένης εταιρείας της Βορείου Ελλάδας, η οποία ουδεμία σχέση έχει με το αντικείμενο της διαφημιστικής εκμετάλλευσης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Για το θέμα, έχουν ήδη κινητοποιηθεί τα νομικά τμήματα των ενδιαφερομένων εταιρειών καθώς και της Πανελλαδικής Ένωσης Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Υπαίθριας Διαφήμισης, τα οποία ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.