Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [NewsBeast.gr] Πυρομαχικά σαν και αυτά της Κύπρου και στη χώρα μας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Βρίσκονται εκτεθειμένα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία

Κατασχεμένα πυρομαχικά αντίστοιχα με αυτά της Λεμεσού, που εξερράγησαν και προκάλεσαν την τραγωδία στην Κύπρο, φυλάσσονται σε τέσσερα σημεία της χώρας μας, χωρίς η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να έχει προχωρήσει ακόμη στην καταστροφή τους.

Πιο συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Λαύριο (όπως δηλ. και στην Κύπρο) βρίσκονται εκτεθειμένα 34 κοντέινερ ιδιοκτησίας της M.L.M. USA, με πολεμικό υλικό προερχόμενο από το επιχειρησιακό πεδίο του Ιράκ.

Επιπρόσθετα, από το 2004 υπάρχουν 700 τόνοι εκρηκτικών υλών κατασχεμένοι στον Αστακό, από το πλοίο Baltic Sky, τα οποία προορίζονταν για καταστροφή και μέχρι σήμερα βρίσκονται τοποθετημένα σε αποθήκες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων σε Λαύριο, Δερβενοχώρια και Βελεστίνο.

Το θέμα της ασφάλειας του συγκεκριμένου πολεμικού υλικού έφτασε και στη Βουλή, με ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Δημαρά, ο οποίος μάλιστα επισημαίνει πως παρότι, δύο φορές, στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων κατατέθηκε σχετική ερώτηση για τα πυρομαχικά αυτά, καμία μέριμνα δεν λήφθηκε υπόψη και ουδεμία ενέργεια δεν προκρίθηκε αποτελεσματικά.