Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [NewsBeast.gr] Πεζόδρομος τα σαββατοκύριακα η Παλιά Παραλία στη Θεσσαλονίκη
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Προς αλλαγή όψης το κέντρο της συμπρωτεύουσας

Σε έναν απέραντο πεζόδρομο θα μετατρέπεται τα Σαββατοκύριακα η Παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης, η λεωφόρος Νίκης, από τη Βενιζέλου μέχρι το τέρμα της, στο Λευκό Πύργο.

Ο δρόμος θα μετατρέπεται σε πεζόδρομο, σύμφωνα τουλάχιστον με την πρόταση του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα Κυκλοφορίας, Στάθμευσης και Οδικής Σήμανσης Θεσσαλονίκης, συγκοινωνιολόγου Γιώργου Δημαρέλου, από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι τις 8 το βράδυ της Κυριακής, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου.

Η πεζοδρόμηση θα γίνεται τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου, εφόσον η πρόταση εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αλλά και από την Τροχαία Θεσσαλονίκης και εφόσον δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, από το Σάββατο 9 Ιουλίου το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είναι διαφορετικό!

«Επιλέγουμε η πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης να γίνει τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που, ούτως ή άλλως, ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι ιδιαίτερα χαμηλός, λόγω του ότι οι πολίτες κάνουν χρήση της θερινής τους άδειας αλλά και λόγω της εξόδου των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για το Σαββατοκύριακο σε καλοκαιρινούς προορισμούς», τονίζει ο κ. Δημαρέλος. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι μετά τους δύο μήνες εφαρμογής του μέτρου αυτό θα μπορέσει να αξιολογηθεί, ώστε να αποφασιστεί ενδεχόμενη συνέχισή του.