Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ναυτεμπορική] Μέτρα για την πάταξη της κλοπής καλωδίων του ΟΣΕ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στην ΕΛΑΣ το συχνό φαινόμενο κλοπών καλωδίων από τις γραμμές του ΟΣΕ και στη συνέχεια η καύση και απογύμνωσή τους για τη συλλογή μετάλλου με σκοπό την πώλησή του. Τα μέτρα που λαμβάνονται για τη καταστολή του φαινομένου γνωστοποίησε σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών Σάββα Αναστασιάδη (ΝΔ) και Κυριάκου Βελόπουλου (ΛΑΟΣ) σχετικά με τις εκτεταμένες διολοφθορές στο δίκτυο του ΟΣΕ, ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν λάβει οδηγίες για «εφόδους» σε επιχειρήσεις επεξεργασίας σιδήρου (ΣΚΡΑΠ) αλλά και σε εργοστάσια επεξεργασίας προϊόντων χαλκού.

Ταυτόχρονα οι Αστυνομικές Διευθύνσεις των περιοχών που υπάρχει δίκτυο του ΟΣΕ όρισαν αξιωματικούς στους οποίους μπορεί πλέον να απευθύνεται ο Οργανισμός, ενώ έχουν συσταθεί και ειδικές ομάδες ασφαλείας, οι οποίες αναπτύσσουν επιχειρησιακές δράσεις κατά μήκος του δικτύου του.

Ειδικό σχέδιο δράσης εκπονήθηκε για την αποτροπή έκνομων ενεργειών στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Σίνδου-Λάρισας, με συνεχείς περιπολίες στο δίκτυο του ΟΣΕ και ελέγχους σε μάντρες παλαιών σιδήρων, προς εντοπισμό ποσοτήτων χαλκού.

Στις 11 Μαΐου συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι, οι οποίοι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν εναέρια καλώδια ηλεκτροκίνησης του δικτύου του ΟΣΕ και έφεραν ειδικό εξοπλισμό κοπής ηλεκτροφόρων καλωδίων.

Ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης κάνει λόγο για οργανωμένο εξειδικευμένο και ειδικά εξοπλισμένο κύκλωμα, ενώ και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ έχουν ζητήσει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για να σταματήσουν οι κλοπές στο δίκτυο που συνεπάγονται όχι μόνο μεγάλο κόστος για τον ΟΣΕ αλλά και κινδύνους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ