Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Η Έρευνα] «Διαμαρτυρίες» για ταλαιπωρία
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Προβλήματα στην μετακίνηση των «Αντιχασιωτών» προς Καλαμπάκα - Επιθυμούν απ’ ευθείας επικοινωνία με την αγορά και τις υπηρεσίες της Καλαμπάκας

Του Βαγγέλη Γκιάτα

«Διαμαρτυρίες» και παράπονα θέτουν οι κάτοικοι των χωριών των «Αντιχασίων» και ειδικότερα αυτών του πρώην δήμου Τυμφαίων όσον αφορά την επικοινωνία τους με την έδρα του νέου «Καλλικρατικού» δήμου Καλαμπάκας, την πόλη της Καλαμπάκας, τις υπηρεσίες, αλλά και την τοπική αγορά γενικότερα.

Συγκεκριμένα λέγουν πως τα λεωφορεία που κατεβάζουν τον κόσμο δεν έχουν προορισμό την Καλαμπάκα αλλά τα Τρίκαλα με συνέπεια να κατέρχονται στην στάση της Θεόπετρας και να αναμένουν την άφιξη του λεωφορείου που καλύπτει την γραμμή Τρίκαλα-Καλαμπάκα έχοντας ως συνέπεια την απώλεια χρόνου δεδομένου ότι δεν υφίσταται η λεγόμενη ανταπόκριση.

Ανάλογα είναι και τα προβλήματα, όπως επισημαίνεται, και για την επιστροφή τους στα χωριά αφού είναι υποχρεωμένοι να επιβιβάζονται στο λεωφορείο της γραμμής Καλαμπάκα- Τρίκαλα, να αποβιβάζονται εκ νέου στη στάση της Θεόπετρας για να περιμένουν το λεωφορείο από Τρίκαλα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έντονη ταλαιπωρία και κυρίως το χάσιμο χρόνου αλλά και αδυναμία περαίωσης των διαφόρων υποθέσεων στις δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες της Καλαμπάκας.

Οι κάτοικοι ζητούν την απευθείας σύνδεση των χωριών της περιοχής του πρώην δήμου «Τυμφαίων» με την έδρα του νέου δήμου Καλαμπάκας αλλά και με την αγορά της Καλαμπάκας κάνοντας έκκληση τόσο στην διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ αλλά και στην δημοτική αρχή Καλαμπάκας να ακούσουν το πρόβλημα παίρνοντας όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή τους.

Να σημειώσουμε πως το πρόβλημα αυτό δεν είναι τωρινό αφού ανάλογες επισημάνσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν όχι μόνο απ’ τους κατοίκους των χωριών της περιοχής του πρώην δήμου «Τυμφαίων» αλλά και από τους επαγγελματικούς φορείς της Καλαμπάκας χωρίς εν τούτοις να έχουν υπάρξει λύσεις.

Πολλοί βέβαια εντάσσουν την υφιστάμενη κατάσταση στον εμπορικό «ανταγωνισμό» κάτι που σαφώς είναι θλιβερό εάν παρ’ ελπίδα ισχύει.

Ωστόσο επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό ίσως θα πρέπει οι τοπικοί φορείς και ειδικότερα η δημοτική αρχή του δήμου Καλαμπάκας να επανεξετάσουν εξ’ υπαρχής το θέμα σε συνεργασία φυσικά με την διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ [που αφουγκράζεται τους πολίτες και δίνει λύσεις] ώστε να εξευρεθεί η πλέον προσφορότερη επίλυση του θέματος.

Είναι σαφές πως η νέα διάταξη των Ο.Τ.Α επιβάλλει την ανάγκη σύσφιξης της κοινωνικής συνοχής των κατοίκων της περιοχής στην οποία η επικοινωνία των χωριών με την έδρα του δήμου Καλαμπάκας, την τοπική αγορά, την εξυπηρέτησή τους γενικότερα, παίζει ουσιαστικό ρόλο.
Ειδάλλως η συνένωση των πρώην δήμων σε μια διοικητική ενότητα ίσως να μην έχει κανένα νόημα.