Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Skai.gr] Αποκαθίστανται τα προβλήματα στο νέο λιμάνι της Πάτρας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Κατασκευαστικές αστοχίες, οι οποίες όφειλαν να έχουν λυθεί πριν τη λειτουργία του καθυστερούν τη μεταφορά του

Για πρώτη φορά θα γίνει στην Ελλάδα μετακόμιση λιμανιού και μάλιστα μεγάλου, όπως είναι αυτό της Πάτρας. Σύμφωνα με την Καθημερινή, η μεταφορά από το παλιό βόρειο τμήμα στο νέο, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της Πάτρας, θα γίνει το αμέσως χρονικό διάστημα, ενώ η διοίκηση του ΟΛΠΑ αποφεύγει να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία.

Πάντως, τα περισσότερα προβλήματα στο νέο λιμάνι της Πάτρας πάντως έχουν αποκατασταθεί ή αποκαθίστανται διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι φορείς.

Σημειώνεται ότι το περασμένο διάστημα διαπιστώθηκαν κάποιες κατασκευαστικές αστοχίες, οι οποίες αυτό τον καιρό αποκαθίστανται. Συγκεκριμένα, κατά τους δοκιμαστικούς ελέγχους ελλιμενισμού πλοίων διαπιστώθηκε ότι οι ράμπες είναι μικρότερες από τις καταπακτές των πλοίων.

Ένα άλλο ζήτημα που τίθεται από τους ναυτιλιακούς πράκτορες είναι η πρόσβαση στο νέο λιμάνι, η απουσία υποδομών στάθμευσης οχημάτων, ενώ και οι θέσεις πλαγιοδέτησης είναι λιγότερες των αναγκών.

Παρά, λοιπόν, το γεγονός ότι η Πάτρα θα έχει νέο λιμάνι, οι χρήστες του θέτουν μία σειρά από προβλήματα που κατά την εκτίμησή τους θα έπρεπε να είχαν λυθεί πριν τη λειτουργία του.
Η πλάκα είναι ότι έχει ξεκινήσει να λειτουργεί το νέο λιμάνι παράλληλα με το παλιό.Κάποια πλοία πάνε στο παλιό και κάποια στο νέο. Καταλαβαίνετε τι μπάχαλο δημιουργείται για τους κακόμοιρους επιβάτες....