Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Agelioforos.gr] Νέες πιάτσες για τα ταξί
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Εννέα νέες πιάτσες ταξί δρομολογούνται στο δήμο Θεσσαλονίκης, άλλες επτά επεκτείνονται, ενώ ακόμη μία μετακομίζει, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα που παρουσιάζεται σε σχεδόν όλους τους δρόμους της πόλης, όπου, σε αυτοσχέδιες πιάτσες, σχηματίζονται τεράστιες ουρές ακινητοποιημένων ταξί.

Η αναδουλειά που αντιμετωπίζουν οι ταξιτζήδες είναι πρωτοφανής, κάτι που εκτός των άλλων έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη, καθώς οι ουρές εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Πού θα δημιουργηθούν

Νέες πιάτσες πρόκειται να δημιουργηθούν: 1) Επί της Βούλγαρη, πριν την Κ. Καραμανλή, κατεβαίνοντας από Χαριλάου, στη δεξιά πλευρά, για τέσσερα αυτοκίνητα. 2) Επί της Δελφών, στον παράδρομο μεταξύ Καρακάση και Μαρασλή, για τέσσερα αυτοκίνητα. 3) Επί της Γρ. Λαμπράκη, ανεβαίνοντας, πριν την Κλεάνθους, δεξιά, στην υφιστάμενη εσοχή, για τέσσερα αυτοκίνητα. 4) Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, στο τόξο εισόδου της Κ. Καραμανλή, ακριβώς μετά την πύλη, για τρία αυτοκίνητα. 5) Επί της Κασομούλη, κατεβαίνοντας προς Τ. Οικονομίδη, δεξιά, για τέσσερα αυτοκίνητα. 6) Επί της Αγίου Δημητρίου, έναντι Τουρκικού Προξενείου, για τρία αυτοκίνητα. 7) Επί της οδού Κανάρη, πριν την Παπαναστασίου, δεξιά, για τέσσερα αυτοκίνητα. 8) Επί της Ιασονίδου, πριν την Εγνατία, για τέσσερα οχήματα. 9) Επί της Αμμουλιανής, στο ρεύμα καθόδου, πριν τη Γρηγορίου Λαμπράκη, για τέσσερα αυτοκίνητα.

Οι επεκτάσεις

Οι πιάτσες που επεκτείνονται βρίσκονται: 1) Σοφούλη - Β. Ολγας: θα εξυπηρετούνται έξι αντί για τέσσερα ταξί που εξυπηρετούνται σήμερα. 2) Μπότσαρη - Β. Ολγας, όπου θα σταθμεύουν πέντε αντί για τρία ταξί. 3) Ανάληψη: ο υφιστάμενος χώρος μπροστά σχεδόν στην εκκλησία θα επιμηκυνθεί ώστε να χωράει πέντε αντί για δύο ταξί. 4) Ευζώνων: ο χώρος επί της οδού Ν. Ζέρβα θα εξυπηρετεί έξι αντί για τρία ταξί. 5) Α. Τούμπα, επί της Γρ. Λαμπράκη, κατεβαίνοντας δεξιά πριν την οδό Προδρόμου υπάρχει πιάτσα εντός εσοχής για δύο αυτοκίνητα. Σε μικρή απόσταση όπισθεν της πιάτσας υπάρχει δεύτερη εσοχή η οποία θα ενοποιηθεί και τελικά θα εξυπηρετούνται πέντε οχήματα. 6) Επί της οδού Αντιγονιδών, πριν την Πτολεμαίων, η πιάτσα θα εξυπηρετεί τέσσερα αντί για δύο αυτοκίνητα. 7) Η πιάτσα επί της Μητροπόλεως, στο ύψος του «Ηλέκτρα Πάλας», θα επεκταθεί προς τα πίσω, μέχρι την είσοδο του εμπορικού κέντρου, έτσι ώστε από τρία να εξυπηρετούνται έξι αυτοκίνητα.

Η πιάτσα που θα μετακομίσει βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου από την πλευρά του Διοικητηρίου και θα μεταφερθεί στην εσοχή που βρίσκεται έναντι του Διοικητηρίου, μεταξύ Ιωνος Δραγούμη και Βενιζέλου, για τέσσερα οχήματα.

ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ