Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: Έπιασαν...λιμάνι οι οπαδοί του ΟΦΗ - Αυξάνονται οι συγκεντρωμένοι
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Στο λιμάνι του Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν για δεύτερη βραδιά, απόψε, οι οπαδοί του ΟΦΗ , που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους , με αφορμή την μη αδειοδότηση της ομάδας.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν έχει επιτραπεί η επιβίβαση στα πλοία των Μινωϊκών Γραμμών ενώ το πλοίο της Super Fast αδυνατεί να 'δέσει' στο λιμάνι.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Ο κόσμος του ΟΦΗ δηλώνει αγανακτισμένος με τις μεθοδεύσεις εις βάρος της κρητικής ΠΑΕ και εμφανίζεται αποφασισμένος να αντιδράσει με ακόμα πιο δυναμικό τρόπο. Τις προθέσεις τους άλλωστε τις έδειξαν από το βράδυ της Δευτέρας, όπου χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που κατέληξε αργά το βράδυ στο Λιμάνι

Μαζικός αγώνας για τον ΟΦΗ στην Αθήνα

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα βρέθηκαν σήμερα τα προεδρεία της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, αλλά και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης. Η κινητοποίηση για το θέμα του ΟΦΗ είναι έντονη.

Η ΕΠΟ αναμένεται να επικαλεστεί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου για να προασπίσει την απόφασή της, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες που θα φέρει αν υπάρξουν ποινικές ευθύνες για τα μέλη τη επιτροπής που έβγαλαν την, αρνητική για τον ΟΦΗ, απόφαση.

Η πλευρά του ΟΦΗ αντικρούει όλες τις αιτιάσεις της επιτροπής, τόσο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όσο και για το θέμα της αποπληρωμής των παικτών, καθώς αναφέρεται ότι το σχετικό άρθρο προβλέπει και ρύθμιση, όχι μόνο εξόφληση.


πηγή: www.cretalive.gr


Προσθέτω και φωτογραφίες που τράβηξα με το Superfast XII το οποίο έχει δέσει έξω απο το λιμάνι αφού πρώτα μπήκε και βγήκε χωρίς να αποβιβάσει επιβάτες καθώς και ένα στιγμιότυπο απο το marinetraffic.com

[attachment=77]
[attachment=79]
[attachment=78]
Η κατάσταση μάλλον εκτονώθηκε καθώς τα πλοια που βρίσκονταν έξω απο το λιμάνι αυτή την στιγμή δένουν.

Η ταλαιπωρία για τους επιβάτες πρέπει να είναι πολύ μεγάλη καθώς το ταξίδι τους λόγω των επεισοδίων τους περιόρισε στα πλοία για ακόμα 5 ώρες...

[attachment=80]
"Φρενάρει" τους οπαδούς του ΟΦΗ ο Εισαγγελέας
"Δείξαμε ανοχή για δύο βράδια, αλλά ως εδώ!"



"Δείξαμε ανοχή για δύο βραδιές αλλά ως εδώ" - φέρεται να λέει ο εισαγγελέας Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης που δε σκοπεύει να επιτρέψει ... να τριτώσει το κακό στο λιμάνι, με τα επεισόδια εκ μέρους των οπαδών του ΟΦΗ.

Η νομιμότητα θα τηρηθεί, με ότι προβλέπεται για τους υπαίτιους παρακώλυσης συγκοινωνιών, σε περίπτωση που οπαδοί της κρητικής ομάδας βρεθούν κι απόψε στο λιμάνι, επιδιώκοντας να παρεμποδίσουν την αποβίβαση επιβατών ή την επιβίβαση άλλων και την αναχώρηησ πλοίων.

Η διαβεβαίωση εκ μέρους του εισαγγελέα Ηρακλείου ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος είναι ρητή και ζήτησε από όλους, και από την ΠΑΕ ΟΦΗ, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Η εικόνα που "βγαίνει" προς τα έξω για το Ηράκλειο είχε σήμερα ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, με τον ΟΛΗ να δέχεται οχλήσεις εκ μέρους ναυτιλιακών εταιρειών, που αγωνιούν για την εφαρμογή του προγραμματισμού τους στις κρουαζιέρες που σταματούν στο λιμάνι του Ηρακλείου.


http://www.cretalive.gr/new/36423/crete/...isaggeleas
Ξαναέπιασαν....λιμάνι οι φίλαθλοι του ΟΦΗ- Απειλήθηκαν επεισόδια
Απαγόρευσαν την επιβίβαση και αποβίβαση στα πλοία της γραμμής - Έκρυθμη χθες η κατάσταση- Απειλήθηκε σύρραξη διαδηλωτών με λιμενικούς - Στο σημείο και ο Εισαγγελέας Ηρακλείου


Τρίτη νύχτα κινητοποιήσεων των φίλων του ΟΦΗ η χθεσινή και εκατοντάδες άτομα - λιγότερα πάντως από πριν-βρέθηκαν συγκεντρωμένα στο λιμάνι του Ηρακλείου, αποτρέποντας την επιβίβαση και αποβίβαση στα πλοία της γραμμής.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, χθες στις 20.05, παρουσία του συνόλου της δύναμης της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, περίπου 1000 οπαδοί του ΟΦΗ μπήκαν σε περιφραγμένο χώρο του λιμανιού, παραβιάζοντας την κεντρική πύλη εισόδου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη χορήγηση άδειας συμμετοχής της ομάδας τους στη “SUPERLEAGUE”.

Οι διαμαρτυρόμενοι κατευθύνθηκαν προς τα πλοία «ΚΡΗΤΗ Ι» και «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ», τα οποία βρίσκονταν πρυμνοδετημένα σε διαδικασία φόρτωσης. Οι πλοίαρχοι, εγκαίρως, έκλεισαν τους καταπέλτες για λόγους ασφαλείας.

Οι οπαδοί παρέμειναν στο χώρο του λιμανιού φωνάζοντας κατά διαστήματα συνθήματα, ενώ έκαψαν κάδους απορριμμάτων.

Στις 20.35, κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, το «SPEEDRUNNER ΙΙΙ» προερχόμενο από τη Σαντορίνη, αποβιβάζοντας 346 επιβάτες, ενώ μία ώρα αργότερα μπήκε στο λιμάνι το «SUPERFAST XII» προερχόμενο από τον Πειραιά, αλλά για λόγους ασφάλειας εξήλθε αυτού παραμένοντας στο αγκυροβόλιο.

Στις 22.50, κατέπλευσε, στο λιμάνι του Ηρακλείου, το «MEGA JET» προερχόμενο από τη Σαντορίνη, αποβιβάζοντας 688 επιβάτες.

Στις 23.10, ενώ η κατάσταση είχε εξομαλυνθεί, παρουσία και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, σημειώθηκαν έντονες φραστικές επιθέσεις σε βάρος του, καθώς ο κ. Μαρκάκης διεμήνυσε στους συγκεντρωμένους ότι δεν θα υπάρξει ανοχή για ... μία τρίτη νύχτα κατάληψης στο χώρο του λιμανιού.

Κατά τη δραστική επέμβαση του προσωπικού της τοπικής Λιμενικής Αρχής, ένας σκύλος, ιδιοκτησίας αγνώστου οπαδού του ΟΦΗ, επιτέθηκε σε λιμενικό, δαγκώνοντας τον στο δεξί μηρό. Στον άνδρα χορηγήθηκε αγωγή, χωρίς να χρήζει περαιτέρω περίθαλψης.

Στις 23.40, από φωτοβολίδα προερχόμενη από την παραλιακή οδό, ξέσπασε μικρής έκτασης πυρκαγιά σε Ι.Χ.Ε. όχημα, η οποία κατασβέστηκε άμεσα, μετά από επέμβαση του προσωπικού του λιμενικού.

Οι οπαδοί αποχώρησαν τελικά στις 02:00 και άμεσα κατέπλευσε το «SUPERFAST XII» αποβιβάζοντας ασφαλώς 313 επιβάτες.

Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ Ι» απέπλευσε σήμερα 26/05/2011 στις 02:35, αντί της προγραμματισμένης 21:00 την 25/05/2011 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά με 227 επιβάτες.

Το Ε/Γ- Ο/Γ «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» απέπλευσε σήμερα 26/05/2011 στις 03:30, αντί της προγραμματισμένης 22:00 την 25/05/2011 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά με 642 επιβάτες και το Ε/Γ- Ο/Γ «SUPERFAST XII» απέπλευσε σήμερα 26/05/2011 στις 03:55, αντί της προγραμματισμένης 23:00 την 25/05/2011 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά με 196 επιβάτες.

Προτού συγκεντρωθούν στο λιμάνι, οι διαδηλωτές πήγαν στα Λιοντάρια, μπροστά στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία ιδιότυπη κατάληψη του λιμένα Ηρακλείου για ακόμη μία νύχτα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις διατηρούν μία διακριτική στάση υπό το φόβο επεισοδίων, με αφορμή το γνωστό θέμα της αδειοδότησης της Κρητικής ομάδας.

http://cretalive.gr/new/36464/ofi/Xanaep...ta_karabia
Χθες ήμουν και εγώ στο λιμάνι με κάποιον γνωστό μου που ήθελε να φύγει για Αθήνα. Η κατάσταση απερίγραπτη... Οι ανθρωποι που περίμεναν όλοι εύχονταν να διαλυθεί ο ΟΦΗ και να πεσει στην τελευταία κατηγορία. Ενας επιβάτης μάλιστα πήγε και τους είπε σε αβεβασμένους τόνους ότι θέλει να επιβιβαστεί στο πλοίο γιατί έχει κάποια επείγουσα δουλειά και δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν τέτοια επεισόδια.. και κατέληξε με εξαρθρωμένο αγκώνα...

Μια κυρία τους παρακαλούσε να αφήσουν το Superfast XII να δέσει γιατί είχε μέσα μια συγγενή της καρδιοχειρουργημένη η οποία είχε πανικοβληθεί και έπαιρνε τηλέφωνο κλαίγοντας (επικίνδυνο σε μετεγχειριτική περίοδο) και απο τα νεύρα της και το άγχος λιποθύμησε μιας και οι "κυριοι" λέγανε τα δικά τους.

Ο εισαγγελέας δεν ήθελε να τονώσει την κατάσταση παρόλα αυτά με την παρέμβαση του κατάφεραν να αποβιβαστούν οι επιβάτες του Megajet απο Σαντορίνη (στην πλειοψηφία τους τουρίστες), το οποίο έδεσε με την προσέγγιση του στο λιμάνι.