Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [TheBest] Πάτρα: Γιατί εξαφανίστηκαν τα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
«Μαγικά χαρτάκια» τείνουν να γίνουν τα εισιτήρια αστικής συγκοινωνίας στην Πάτρα, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η διοίκηση του ΚΤΕΛ. Έτσι, οι χρήστες των λεωφορείων βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας για μια μετακίνηση δύο ευρώ!

Το τελευταίο διάστημα το thebest.gr δέχεται καταγγελίες από ανθρώπους που χρησιμοποιούν καθημερινά τα λεωφορεία, πως δεν μπορούν να βρουν εισιτήρια, καθώς ολοένα και περισσότερα περίπτερα και καταστήματα ψιλικών πλέον δεν τα πωλούν. Έτσι, οι άνθρωποι αυτοί πολλές φορές αναγκάζονται να πληρώνουν επιβαρυμένο εισιτήριο, που προμηθεύονται από τον οδηγό του λεωφορείου, έναντι των δύο ευρώ! Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στην περιφέρεια της Πάτρας, όπου πρέπει κανείς να διανύσει χιλιόμετρα για να αγοράσει ένα εισιτήριο!

Τι έχει συμβεί;
Πολύ απλά η προμήθεια εισιτηρίων για τους περιπτεριούχους και τους καταστηματάρχες ψιλικών είναι οικονομικά ασύμφορη. Αυτό συμβαίνει, όπως λένε οι ίδιοι για τρεις λόγους:

Πρώτον διότι η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ τους επιβάλει να προπληρώσουν τα εισιτήρια που αγοράζουν και όχι να πληρώσουν αφού τα έχουν πουλήσει.

Δεύτερον διότι, η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ τους επιβάλει ελάχιστο ποσό παραγγελίας τα 600 ευρώ!

Τρίτο διότι το κέρδος από τα εισιτήρια για τους μεταπωλητές είναι ελάχιστο της τάξης του 2%.

Έτσι, οι περισσότεροι αναγκάζονται να σταματήσουν την πώληση εισιτηρίων καθώς, λόγω της κρίσης, είναι σπάνιο να έχουν «μαζεμένα» 600 τουλάχιστον ευρώ.

Την ίδια ώρα το Αστικό ΚΤΕΛ διαθέτει μόλις δυο σημεία πώλησης εισιτηρίων στο κέντρο της Πάτρας (πλ. Γεωργίου, Γούναρη), ενώ δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση προπληρωμένης κάρτας απεριορίστων διαδρομών.