Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: Γέννησε η γυναίκα που είδε νεκρό τον άνδρα της
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Χωρίς επιπλοκές έφερε στον κόσμο το κοριτσάκι της η γυναίκα του 44χρονου που έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας για μία βιντεοκάμερα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα την παραλάμβανε να την πάει στο μαιευτήριο. Η υπόθεση έχει προκαλέσει κρούσματα βίας από ακροδεξιές ομάδες κατά μεταναστών, τους οποίους χτυπούν αδιακρίτως. Η γυναίκα, που είδε με τα μάτια της το σύζυγο της νεκρό, διακομίσθηκε σε κατάσταση σοκ σε μαιευτήριο των βορείων προαστίων. Οι γιατροί, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες, την ηρέμησαν και γέννησε χωρίς προβλήματα το δεύτερο παιδί της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρέθηκε νεκρός, μέσα σε λίμνη αίματος, ένας 44χρονος Έλληνας, υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας. Πρόκειται για ένα ακόμα τραγικό περιστατικό που αποδεικνύει την εγκατάλειψη του κέντρου της Αθήνας.

Ο 44χρονος άνδρας κατέβηκε από το διαμέρισμά του στην οδό Ηπείρου και κατευθύνθηκε προς το πάρκινγκ στην οδό Ιουλιανού προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητό του και να μεταφέρει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο. Περίμεναν το δεύτερο παιδί τους. Όμως ο άτυχος άνδρας δεν πρόλαβε, δέχθηκε τρεις μαχαιριές από αδίστακτους, οι οποίοι άρπαξαν μια κάμερα που κρατούσε στο χέρι του. Στο διαμέρισμα η ετοιμόγεννη γυναίκα του και η πεθερά του περίμεναν. Μετά από ώρα, οι δύο γυναίκες κατέβηκαν στο δρόμο για να αντικρίσουν τον άνθρωπό τους βουτηγμένο στο αίμα. Οι δύο γυναίκες έπαθαν ισχυρό σοκ, ενώ γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οι δράστες ήταν τρία άτομα, μελαψοί, πιθανόν αλλοδαποί. Από την Ασφάλεια γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Αντιδράσεις

"Ανατριχιαστικό συμβάν" χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τη δολοφονία. Επεσήμανε ότι για το κέντρο της Αθήνας γίνονται, υπό τον πρωθυπουργό συντονισμένες προσπάθειες, για την αναβάθμισή του και χαρακτήρισε "άδικο και μονομερές" να επιρρίπτεται η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην έλλειψη αστυνόμευσης. "Είναι ευρύτερο ζήτημα πολιτισμικό, οικιστικό και κοινωνικό", κατέληξε.

"Οι αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυσχερειών καταβάλλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών", δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής. Πρόσθεσε ότι "απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας".

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου 44χρονου εξέφρασε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ. Ο Γ. Μιχελάκης τόνισε πως δυστυχώς τέτοια περιστατικά ολοένα και πληθαίνουν καθώς η εγκληματικότητα παραμονεύει παντού. "Έχουμε καταγγείλει την εικόνα διάλυσης του Υπουργείου που θέλει να λέγεται Προστασίας του Πολίτη" δήλωσε, κάνοντας λόγο για έλλειμμα οργανωμένου σχεδίου που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο το οργανωμένο έγκλημα αλλά και αυτό που παραμονεύει σε κάθε γειτονιά και μπορεί να είναι απειλή για τον καθένα μας. "Αντίθετα στην έλλειψη σχεδίου περισσεύει ο κομματισμός", τόνισε.

"Είναι ηρωισμός να ζεις σε κάποιες περιοχές της Αθήνας πόσο μάλλον να έχεις την απαίτηση να μπορείς να κυκλοφορήσεις νύχτα. Εκεί καταντήσαμε τη ζωή μας, και κανείς δεν συγκινείται. Αυτή είναι η Αθήνα σήμερα, αυτή είναι η Ελλάδα και κανείς δεν συγκινείται. Θα δείτε, όταν η αστυνομία αποκαλύψει το έγκλημα, ποιοι το έκαναν. Και κάποια στιγμή να μην φοβόμαστε να λέμε ποιοι τα έκαναν τα εγκλήματα, ποιοι σκότωσαν τους αστυνομικούς. Κάποια στιγμή, να απαλλαγούμε από όλους αυτούς για να σώσουμε τον Έλληνα πολίτη", τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

"Ο σημερινός φόνος δεν είναι μια περίπτωση απλής παραβατικότητας. Είναι εκδήλωση εγκληματικότητας που δεν είναι ανεκτή με κανέναν τρόπο", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. "Απαιτείται πολύ προσπάθεια από την Ελληνική Αστυνομία για να ελεγχθεί η κατάσταση. Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη τη διαθεσιμότητα και τη βούληση του Δήμου να συνεργαστεί σε καθημερινή βάση με την Ελληνική Αστυνομία, στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης σε μικτές περιπολίες και το βράδυ. Προ μηνός, είχα την ευκαιρία να επαναλάβω τη διαθεσιμότητα του Δήμου καθώς και τη βούληση του να συνεργαστεί με την Ελληνική Αστυνομία, σε σύσκεψη που διεξήχθη παρουσία των συναρμόδιων υπουργών και υπό την προεδρία του πρωθυπουργού".


Πηγή:www.nooz.gr
Μπραβο ρε συ Παυλο που ανεβασες την ειδηση την ειχα απο χθες στο μυαλο μου αλλα οταν μπλεκεις με την δουλεια δεν ξεμπλεκεις ευκολα.
Οσο αναφορα για την ειδηση του χαμου ενος ανθρωπου που ετοιμαζοταν να παει την γυναικα του στο μαιευτηριο και τον σκοτωσαν για μια καμερα εχω να πω οτι η κοινωνια μας εχει παρει τετοια κατρακυλα που δεν φανταζεστε....
και κατα τα αλλα η κυβερνηση θα εδινε καποια κινητρα για να πανε νεα ζευγαρια να ζησουν στο κεντρο....
Προκειμένου να πάρει εξιτήριο η γυναίκα του για να του πει το τελευταίο αντίο

Στον Κόκκινο Μύλο θα πουν το Σάββατο το τελευταίο αντίο φίλοι και συγγενείς του άτυχου Μανώλη Καντάρη, που έχασε τη ζωή του την Τρίτη, από τις μαχαιριές αλλοδαπών, κάτω από το σπίτι του στην 3ης Σεπτεμβρίου.

Η γυναίκα του δεν έχει πάρει ακόμα εξιτήριο από το μαιευτήριο, όπου την ημέρα της δολοφονίας του άντρα της έφερνε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους. Σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να αποχαιρετίσει τον αγαπημένο της γι' αυτό το λόγο η κηδεία θα γίνει το Σάββατο ώστε να μπορέσει να είναι παρούσα.

Σήμερα στις 16:00 θα γίνει συλλαλητήριο από απλούς πολίτες στο σημείο της δολοφονίας, 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, οι οποίοι θέλουν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τα απίστευτα περιστατικά βίας στο κέντρο της Αθήνας.