Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: Στόλος λεωφορείων ΟΣΥ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
(02-04-2010, 12:48 AM)christos126 Έγραψε: [ -> ]Εγώ να πιάσω τη χειρότερη διαρρύθμιση (Tongue) λοιπόν, την οποία νομίζω ότι έχουν τα καινούρια midi Solaris.

Εν συγκρίσει με τους τσιμεντόλιθους (ΝεοπλανΕΛΒΟ 4007) θεωρώ τη διαρρύθμιση των Σολαρίνιων πιο πετυχημένη και λειτουργική. Το θέμα με τη μπροστινή μπάρα απασχολεί τους τεχνικούς, και ήδη σε ορισμένα έχουν αρχίσει τις "πατέντες" : Στραβώνουν λίγο την αντίσταση/οδηγό, ώστε να κάνει γωνία προς το παρμπριζ και να χωράς να περάσεις χωρίς να ανοίξει η μπάρα. Επίσης ο Βοτανικός έχει "κόψει" την ηχητική προειδοποίση των θυρών Angry . Τόσο άσχημο ήχο έκαναν;
Μπα, μπορώ να πω ότι αυτά τα Νεοπλανάκια τα πεθύμησα λιγάκι, μαζί με ένα ζευγάρι ωτοασπίδες βέβαια! Μου φαίνεται ότι χωρούσαν περισσότερους επιβάτες, ενώ είναι πραγματικά αυτό που λέμε "φτιάχνει και καφέ", μιας κι έχει κραδασμούς εφάμιλλους ενός σέικερ...

Από την άλλη είναι λογικό πια να μη χωρά κόσμος να μπει στα Σολαρίνια του 227, αφού η γραμμή έχει και μειωμένα δρομολόγια φέτος, αλλά και αρκετά ανεκτέλεστα.

Και για να γυρίσω στα οχήματα με κατά τη γνώμη μου καλή διαρρύθμιση, πραγματικά πιστεύω ότι τα αποσυρμένα Νεοπλάν και οι "Βεργίνες" ήταν οχήματα για να στηρίξεις γραμμή με πολύ λαό, μιας και χωρούσαν πολλούς ορθίους - συμφωνώ με τα περί "πίστας"! Μου αρέσει όμως πάρα πολύ η διαρρύθμιση στα Irisbus & Renault, διότι χωρούν μεν λιγότερο κόσμο, θεωρώ όμως ότι είναι τα μόνα λεωφορεία που είναι εξαιρετικά άνετα και λειτουργικά τόσο για τους καθήμενους όσο και για τους ορθίους. Το μόνο αρνητικό που τους βρίσκω είναι ότι μάλλον οι αναρτήσεις τους είναι για δρόμους ευρωπαϊκού τύπου κι όχι ελληνικού...

ΥΓ Μη με βρίσετε για τα Ίρις, πραγματικά τα βρίσκω καλά! :-P
Το Citelis Βρισκετα στις εγκαταστασεις του Κοντελη! Εφυγε απο το τελωνειο, παλι καλα που το εμαθα τελευταια στιγμη γιατι θα πηγαινα τζαμπα...... .Το Ψιτελις θα το χαρακτηριζα σχετικα ομορφο και το σχεδιο τις ΕΘΕΛ με τις μπουρμπουληθρες του παει. Πανε τα Den Oudsten (χτυπαει στο ματι ετσι οπως τα εχουν παρατησει τωρα) πανε και μερικα Ν1. Παντως δεν εχουν ερθει αλλες γκαζιερες πλυν της μιας που ειναι εδω. Το κλιματιστικο του Ψιτελις το κοβω για Carrier μιας και η Thermoking εχει αλλο σχεδιο.
Όμορφο αυτο το εκτρωμα?
Οπως το βλεπω στη φωτο με τα χρωματα της ΕΘΕΛ θα το ελεγα συμπαθητικο (ασχετα αν το ειπα σχετικα ομορφο)
Μιας και το εχω δει και εγω, ομολογω πως μ' αρεσει! Ειναι γλυκουλι με τις φουσκιτσες πανω του. Βασικα μη περιμενετε πολλα, ειναι ιδια με τα Agora 2ης γενιας, απλα με ενα ''λιφτινγκ'' στα εμπρος φωτα! Ας ελπισω πως οταν θα ερθουν και τα υπολοιπα 199 θα τα βαλουν σε καποιο αμαξοστασιο που θα χρειαστει τετοιου ειδους λεωφορεια (Ραλλη ή Πειραια) και οχι πααααλι στην Ανθουσα. (στον λειτουργικο απολογισμο της ΕΘΕΛ παντως ειχε γραφτει πως θα εμπαιναν εγκαταστασεις φυσικου αεριου στο Α/Σ Πειραια...για να δουμε...)

Τα DAF παντως ειναι σε τραγικη κατασταση, ετσι οπως τα βλεπω καθε μερα. Φαινεται πως τα εχουν παρατησει στη τυχη τους μιας και ξερουν πως θα ειναι τα πρωτα που φευγουν.
Είτε ωραίο είτε άσχημο έρχεται και φεύγουν τα παλιά, αυτό έχει σημασία. Επομένως, όποιος μπορεί ας βγάλει καμια φωτογραφία από τα DAF όσο υπάρχουν ακόμα, για να τα θυμόμαστε.....
Από τις φωτογραφίες άλλων site φαίνεται οτι τα Citelis θα μοιάζουν αρκετά στο εσωτερικό τους με τα Irisbus Agora, τα οποία θα χαρακτήριζα άχρωμα σε σχέση με τα πρώτα Renault Agora και αυτό γιατί προφανώς έχει δοθεί προτεραιότητα στο χαμηλό κόστος.
Αυτό που με ανησυχεί είναι οτι δεν έχω ακούσει τίποτα για νέες εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού, πράγμα που σημαίνει οτι μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες τα λεωφορεία θα πηγαίνουν για ανεφοδιασμό από τον Πειραιά (όπου θα εγκατασταθούν όπως λέγεται) στην Ανθούσα ή στα Λιόσια, χωρίς ωστόσο να μπορούν να σταθμεύουν εκεί, οπότε θα τρώνε όλη την ημέρα με νεκρά χιλιόμετρα για ανεφοδιασμό.
Το Citelis εχει παρα πολλες διαφορες με το Agora. Στην ουσια το μονο κοινο τους ειναι το σασσι. Επισης κρινοντας απο της RATP, θα πεσει πολυ γελιο, το αμαξι απο συναρμογη ειναι τραγικο (αντιθετα τα Agora τοσο στο Παρισι οσο και στη Rheims ηταν απιστευτα στιβαρα) και τα ΕΘΕΛιτικα εκτος απο τους δρομους στους οποιους θα κινηθουν εχουν και προσθετο βαρος στην οροφη οποτε ετοιμαστειτε για σπασιματα στις κολωνες...

Τα DenOudsten (και οχι DAF) ειναι πραγματικα παρατημενα απο τον Νοεμβριο τουλαχιστον, αν και δεν ειναι τα μονα... Τα Ν1 δηλαδη τι ειναι, μηπως συντηρουνται? Ερειπια ειναι και αυτα, απλα αντεχουν περισσοτερο. Για ενα μεσο Ν1 για να γινει σωστο αμαξι στην κατασταση που βρισκονται τωρα υπολογιστε περιπου 30 χιλιαρικα οποτε και δεν θα εχουν και αυτα πολυ μελλον. Επισης δεν υπαρχει περιπτωση να μεταπωληθουν ενω για τα DenOudsten εχει ηδη εκδηλωθει ενδιαφερον απο βαλκανικη χωρα.
Θα μπαινουμε σαν επιβατες και η ΕΘΕΛ θα μας δωσει κρανη ή θα τα παιρνουμε μονοι μας? Αυτο ειναι δηλαδη οτι μου 'ρθε ο ουρανος σφωντήλι?
Καλησπέρα!Εχουμέ κανένα νέο για τα νέα IRIS?