Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Agelioforos.gr] Συμφωνία με ακτοπλόους, για μείωση τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Σε συμφωνία με τους ακτοπλόους, για μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, σε ποσοστό ανάλογο με τις μειώσεις ή καταργήσεις που θα υπάρξουν στις κρατήσεις υπέρ τρίτων, κατέληξε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης.

«Συμφωνήσαμε να μειωθεί η τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, θέλω να ευχαριστήσω τους κοινωνικούς εταίρους που έδειξαν συναντίληψη σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας αφού κοινός στόχος όλων μας είναι η βελτίωση, η βιώσιμη ανάπτυξη και η αύξηση του τουρισμού μας», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ.Διαμαντίδης ανέφερε ότι τα εισιτήρια πλέον θα είναι φθηνότερα στο ποσοστό που θα μειωθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

«Η κυβέρνηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον των πολιτών θα προχωρήσει αμέσως στην κατάργηση όλων αυτών των φόρων, ενώ οι εταιρείες από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν ότι δεν θα καρπωθούν αυτή τη μείωση με ενδεχόμενες αυξήσεις στα εισιτήρια ώστε φέτος όλοι οι πολίτες να ταξιδέψουν στα νησιά μας με μειωμένες τιμές», υπογράμμισε ο Γιάννης Διαμαντίδης.

Νωρίτερα ο υπουργός είχε συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Ο πρόεδρος της ΕΕΝ Απόστολος Βεντούρης αναφερόμενος στην πρόθεση του υπουργείου να μειώσει συνολικά τις κρατήσεις υπέρ τρίτων, που σύμφωνα με τον ίδια θα φθάσουν περίπου σε ποσοστό συνολικά περίπου 10% με 12%, ανέφερε ότι είναι πολύ θετικό το μέτρο και ότι άμεσα θα μειωθεί και η τιμή του εισιτηρίου στον επιβάτη.

«Έχουν αρχίσει να μας ακούν αλλά βέβαια η ακτοπλοΐα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και χρειάζονται μέτρα, γρήγορα και θεσμικά» είπε ο πρόεδρος της ΕΕΝ.

Αναφερόμενος στο θέμα του πετρελαίου τόνισε ότι η Ένωση έχει κάνει μια εισήγηση πολλών μέτρων στο υπουργείο, μερικά εκ των οποίων είναι θεσμικά και δεν έχουν κόστος για το κράτος.

«Ανάλογα το τι θα πράξουν πάνω στα θεσμικά αυτά θέματα ανάλογη θα είναι και η στάση των εταιρειών», πρόσθεσε ο κ.Βεντούρης.

Ο πρόεδρος της ΕΕΝ σε ερώτηση ποια τέλη υπέρ τρίτων μειώνονται ή καταργούνται είπε ότι εκτός από τα λεμβουχικά και τα αχθοφορικά είναι το ΚΑΕΟ που είναι μη ανταποδοτικό αλλά θα υπάρξει και μείωση των λιμενικών τελών.