Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Megatv] Ποινικές διώξεις για MAN
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Βαριές κατηγορίες θα αντιμετωπίσουν όσοι τελικά παραπεμφθούν στην ανακριση για την υπόθεση της προμήθειας των 142 τρόλεϊ από τη γερμανική εταιρεία ΜΑΝ.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της ενεργητικής και της παθητικής δωροδοκίας, καθώς και για ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος, κατά παντός υπευθύνου.

Η εντολή για την έρευνα δόθηκε τον Μάιο του 2009, προκειμένου να διερευνηθεί εάν προκύπτει διάπραξη αξιόποινων πράξεων κατά τη σύναψη των συμβάσεων που είχε υπογράψει ο ΗΛΠΑΠ με τη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία για την προμήθεια των οχημάτων, το 2002.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη της έρευνας και τα γερμανικά δημοσιεύματα της περιόδου εκείνης, που έκαναν λόγο για "μαύρες" πληρωμές, είχαν προκαλέσει την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του Χρήστου Βερελή, ο οποίος το 2002 ήταν υπουργός Μεταφορών.

Από την εισαγγελική έρευνα, ωστόσο, δεν προέκυψε εμπλοκή για κανένα πολιτικό πρόσωπο. Ως ύποπτα κλήθηκαν εννέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τρεις επιχειρηματίες, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών και του ΗΛΠΑΠ.

Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν υποβληθεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής στη Γερμανία, αλλά και στην Κύπρο, όπου οι τρεις επιχειρηματίες που κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι είχαν off shore εταιρείες.