Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [News247] Απολογισμός ντροπής
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Άλλη μια νύχτα ντροπής έζησε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκτεταμένα επεισόδια πριν κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό του κυπέλλου. Επιθέσεις, καταστροφές και τραυματισμοί. Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Με επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟ και αστυνομικών, με τραυματισμούς και συλλήψεις σημαδεύτηκε ο χθεσινός τελικός κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ, λίγο πριν την έναρξή του, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία στις 5:10 το απόγευμα του Σαββάτου μεγάλος αριθμός οπαδών της ΑΕΚ που κινούνταν οργανωμένα επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες στην συμβολή της Λ. Αλεξάνδρας με την Χαρ. Τρικούπη όπου είχαν παραταχθεί για να αποτρέψουν συμπλοκές με οπαδούς του ΠΑΟ που υπήρχαν στον σύνδεσμο της ομάδας, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση.
Η επίθεση έγινε γιατί λίγο νωρίτερα οπαδοί της ΑΕΚ που περνούσαν έξω από τον Σύνδεσμο δέχθηκαν λεκτική επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟ.

Αργότερα άλλη μεγάλη ομάδα φίλων της ΑΕΚ που επίσης εκινείτο οργανωμένα με δίκυκλα στην περιοχή του Ζωγράφου, προκάλεσε ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε καταστήματα και σε δύο οχήματα της αστυνομίας, καθώς και στα γραφεία συνδέσμου του ΠΑΟ, ενώ οι οπαδοί συγκρούστηκαν με μικρή ομάδα οπαδών του ΠΑΟ που βρισκόταν στο σύνδεσμο.
Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα οπαδοί του ΠΑΟ προκάλεσαν φθορές σε δύο λεωφορεία που μετέφεραν φιλάθλους της ΑΕΚ και κινούνταν στην Λ. Αλεξάνδρας ενώ επιτέθηκαν και σε διμοιρία της αστυνομίας που επενέβη για να προστατέψει τα λεωφορεία.
Κατά την διάρκεια των παραπάνω επεισοδίων τραυματίστηκαν22 αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και 2 οπαδοί, επίσης έγιναν 60 προσαγωγές και συνελήφθησαν 13 άτομα, τα οποία θα οδηγηθούν την Κυριακή στον εισαγγελέα.

Αμαύρωσαν τον τελικό του Κυπέλλου
Εκτεταμένα επεισόδια είχαμε όμως και με το τέλος της αναμέτρησης του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, μεταξύ των παικτών του Ατρομήτου και οπαδών της ΑΕΚ.
Οι οπαδοί με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τους παίκτες της ομάδας τους.
Ωστόσο κάποιοι από αυτούς κατευθύνθηκαν προς του ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν διαπληκτισμοί.
Αρχικά η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν φόβοι για χειρότερα. Όμως η παρέμβαση των ΜΑΤ εξομάλυνε την κατάσταση, απομακρύνοντας τους οπαδούς.

[Εικόνα: epeisodia.jpg]

[Εικόνα: gipedo.jpg]

[Εικόνα: paiktes.jpg]


Διώξεις ασκήθηκαν στους συλληφθέντες για τα επεισόδια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Έντεκα παραπέμπονται στο αυτόφωρο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν συνολικά δεκατρείς συλληφθέντες κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο τελικό του κυπέλλου.

Δύο από αυτούς συνελήφθησαν στα επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις, εμπρησμό και διατάραξη κοινής ειρήνης. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.

Για τα επεισόδια στην λεωφόρο Αλεξάνδρας ασκήθηκε και ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών κάποιοι εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνης και απλής σωματικής βλάβης, ληστείας, κατοχή εκρηκτικών, πρόκλησης εκρήξεων και εμπρησμού.

Για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ προσήχθησαν στον εισαγγελέα έντεκα άτομα σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για αδικήματα όπως, παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού, βιαιοπραγία και κατοχή εκρηκτικών.

Οι ένδεκα παραπέμφθηκαν να δικαστούν τη Δευτέρα από το αυτόφωρο.