Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Λαός] Κλείνει ο ΟΣΕ την ισόπεδη διάβαση του Πλατέος
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Το κλείσιμο της ισόπεδης διάβασης του Πλατέος «μέχρι νεωτέρας» αποφάσισε ξαφνικά ο ΟΣΕ ενημερώνοντας χθες με τηλεγράφημα το Δήμο Πλατέος και το Αστυνομικό τμήμα. Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη, ο οποίος επικοινώνησε αμέσως με το διευθυντή παραγωγής του ΟΣΕ Αθανάσιο Μπασαγιάννη, ο οποίος υπογράφει με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες το έγγραφο της ανακοίνωσης.

Όπως δηλώνει στο «Λ» ο Δήμαρχος, με το κλείσιμο της διάβασης αποκόπτεται η κυριότερη οδική αρτηρία της δημοτικής ενότητας Πλατέος (νομαρχιακή οδός Πλατέος-Τρικάλων-Πλατάνου-Κλειδίου), που συνδέει την Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Βέροιας με την Εγνατία Οδό και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (ΠΑΘΕ). Στην επικοινωνία με τον κ. Μπασαγιάννη ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας εξέφρασε την ενόχλησή του και διαμαρτυρήθηκε έντονα διότι δεν ενημερώθηκε ο Δήμος για την απόφαση αυτή του Οργανισμού, καθώς τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι ιδιαιτέρως σοβαρά για την περιοχή.

Η διάβαση εξυπηρετεί αγροτικά και μεγάλα αυτοκίνητα, τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπόγεια διάβαση.
Μέχρι χθες το απόγευμα πάντως, όπως μας ενημερώνει ο Δήμαρχος, η διάβαση ήταν ανοιχτή καθώς, όπως φαίνεται η άμεση αντίδραση του Δημάρχου ανέβαλε την εκτέλεση της απόφασης και αφού ο διευθυντής παραγωγής του ΟΣΕ διαβεβαίωσε τον κ. Δημητριάδη ότι θα επανεξετάσει το θέμα.

Εντύπωση προκαλεί εξάλλου και η «δίκην εντολής» προτροπή του ΟΣΕ προς το Δήμο να «διοχετεύσει την κυκλοφορία σε υφιστάμενες παρακείμενες οδούς που οδηγούν σε δύο άνω διαβάσεις και μια κάτω διάβαση».

Η απόφαση του ΟΣΕ για κλείσιμο της διάβασης ανακοινώθηκε και χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το οποίο ο κ. Δημητριάδης ζήτησε τη λήψη απόφασης με την οποία ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας, θα εκφράζει έντονη διαμαρτυρία προς την διοίκηση του ΟΣΕ, θα ζητά την ανάκληση της απόφασης και τη διατήρηση ως έχει της φυλασσόμενης διάβασης.
(21-04-2011, 09:33 AM)Konstantinos MercedesBenz Έγραψε: [ -> ]Το κλείσιμο της ισόπεδης διάβασης του Πλατέος «μέχρι νεωτέρας» αποφάσισε ξαφνικά ο ΟΣΕ ενημερώνοντας χθες με τηλεγράφημα το Δήμο Πλατέος και το Αστυνομικό τμήμα. Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη, ο οποίος επικοινώνησε αμέσως με το διευθυντή παραγωγής του ΟΣΕ Αθανάσιο Μπασαγιάννη, ο οποίος υπογράφει με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες το έγγραφο της ανακοίνωσης.

Στην Αργολίδα, τα τρένα συναντούσαν άπειρες ισόπεδες διαβάσεις, Νεμέα, Κουτσοπόδι, Άργος, Δαλαμανάρα κ.α. δεν έκλειναν όμως καμιά! Σε τι διαφέρει η Ημαθία και ενδιαφέρονται τόσο; Απορώ...