Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [NewsIt.gr] Μειώνουν τα διόδια έως και 30% σε τρία χρόνια - Στο 50% η πρόταση μείωσης για τους υπό κατασκευή δρόμους
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Τη μείωση των διοδίων κατά 25% - 30% για τρία χρόνια προτείνει η κυβέρνηση.
Η μείωση των τιμών των διοδίων κατά 25-30% αφορά στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων που έχουν ολοκληρωθεί. Όσον αφορά στα υπό κατασκευή τμήματα, η πρόταση του υπουργείου Υποδομών προς τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων είναι να φτάσει η μείωση το 50%.

Εξάλλου, οι υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, ανακοίνωσαν τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως εγγύηση για τη συνέχιση της δανειοδότησης των εταιριών, που κατασκευάζουν τα έργα, αλλά και τη δημιουργία μίας ειδικής εταιρείας του Δημοσίου, με κεφάλαιο την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από τα διόδια.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση του δημόσιου χρέους, δηλαδή, όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, από τα κεφάλαια αυτά μπορούν να εξαγοραστούν ομόλογα που λήγουν, είτε ομόλογα από την τραπεζική αγορά.