Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [NewPost.gr] Σύσκεψη για την αξιοποίηση των σταθμών του ΟΣΕ στην Αρκαδία
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Υποδομών, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ στην Αρκαδία, με δεδομένη την αναστολή λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής και με πρωτοβουλία που είχε αναπτύξει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑ ΟΣΕ Νικόλαος Ιωαννίδης, ο βουλευτής Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Δημήτρη Ρέππα.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε η ενοικίαση και αξιοποίηση των 18 σταθμών του ΟΣΕ στο νομό, οι οποίοι μάλιστα έχουν χαρακτηριστεί ως ‘’έργα τέχνης’’, με ΦΕΚ, για τριάντα χρόνια. Ο ΟΣΕ λοιπόν, προτίθεται να παραχωρήσει αυτούς τους σταθμούς, με αντίτιμο το 3 ως 5% της αντικειμενικής αξίας του ακίνητου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα, υπάρχει ενδιαφέρον για τον κεντρικό σταθμό της Τρίπολης από το Επιμελητήριο Αρκαδίας, που θέλει να τον μισθώσει και να τον χρησιμοποιήσει ως εκθετήριο τοπικών προϊόντων, ενώ παρακείμενο χώρο, ο Δήμος Τρίπολης, εξετάζει το ενδεχόμενο να τον μετατρέψει σε αμαξοστάσιο του Δήμου.
Παράλληλα ανέφερε ότι μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για το σταθμό της Μεγαλόπολης, αλλά και του Λεύκτρου που βρίσκεται κοντά στον μεγάλο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου και πλησίον του υπό κατασκευή ΒΙΟΠΑ Μεγαλόπολης και της επέκτασης ΒΙΠΕ Τρίπολης στην περιοχή Βαλτετσίου -Ασέας, για μετατροπή του σε μεγάλο αποθηκευτικό κέντρο.

Τέλος ο κ. Γιαννακούρας πρόσθεσε ότι εξετάζεται και πρόταση να γίνουν ποδηλατοδρόμια, πάνω στις γραμμές του τρένου, προσαρμόζοντας τις ρόδες των ποδηλάτων, για να μπορούν να κυκλοφορήσουν στις υπάρχουσες γραμμές.
Έτσι στο επόμενο διάστημα η ΓΑΙΑ ΟΣΕ περιμένει να συγκεκριμενοποιηθούν οι προτάσεις από τους φορείς και ιδιώτες επενδυτές, προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες αξιοποίησης του δικτύου και των σταθμών.