Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Skai.gr] «Κράτει» στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω απεργίας στα ΕΛΠΕ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
«Κράτει» στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια ενδέχεται να βάλουν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες εξαιτίας της δεκαήμερης απεργίας των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) αναφέρει ότι ίσως προκύψει πρόβλημα στην εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

«Εφ΄όσον συνεχισθεί για τις αμέσως επόμενες ημέρες η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, τα πλοία δεν θα είναι δυνατόν να εκτελέσουν τα προγραμματισμένα τους δρομολόγια λόγω αδυναμίας προμήθειας καυσίμων περιεκτικότητας σε θείο 1,5% από άλλο διυλιστήριο, τονίζει στην επιστολή του ο ΣΕΕΝ.

Στην επιστολή του ΣΕΕΝ προστίθεται ότι «σε περίπτωση που το υπουργείο συμφωνήσει να επιτραπεί η κατ΄εξαίρεση προμήθεια καυσίμων περιεκτικότητας σε θείο 3,5%, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο εκτέλεσης των δρομολογίων με την προϋπόθεση ότι ο συγκεκριμένος τύπος του καυσίμου διατίθεται και από άλλo διυλιστήριο».

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται σε δεκαήμερη απεργία λόγω των διαφωνιών τους με τη διοίκηση για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.