Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Newsbomb] “Αδειάζει” η ομάδας ΔΙΑΣ από αστυνομικούς
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Χωρίς εφόδια καλούνται οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να ανταπεξέλθουν στον «πόλεμο» που γίνεται καθημερινά στους δρόμους, με αποτέλεσμα πολλοί να ζητούν μεταθέσεις σε άλλη υπηρεσία. Το γεγονός που έχει προκαλέσει μπαράζ αιτημάτων για τις μεταθέσεις υπήρξε το μακελειό στο Ρέντη που στοίχισε τη ζωή δύο συναδέλφων τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ένα στους πέντε αστυνομικούς της δίκυκλης ομάδας έχει εκφράσει την επιθυμία να μεταφερθεί σε άλλη πόλη, ενώ στη γραμματεία της Άμεσης Δράσης εκκρεμούν περισσότερες από 120 αιτήσεις για μετάθεση ειδικών φρουρών που επιθυμούν να φύγουν, καθώς δεν αντέχουν την πίεση και τους κινδύνους της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Την ίδια στιγμή πολλές μοτοσικλέτες έχουν παρουσιάσει βλάβες, γεγονός που προκαλεί τη σημαντική μείωση των περιπολιών.

Τους τελευταίους μήνες πριν από το τραγικό περιστατικό στο Ρέντη, άλλοι τρεις άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια καταδίωξης δέχθηκαν σφαίρες από καλάσνικοφ. «Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι επιτελείς έστειλαν τους νεαρούς της ΔΙ.ΑΣ. σαν πρόβατα στη σφαγή… αντί να ενημερώσουν περιπολικά και να στήσουν μπλόκα» ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μάχιμος αστυνομικός.

Κλείνουν τμήματα τη νύχτα γιατί φρουρούν πολιτικούς!

ην ώρα που αδειάζουν οι ομάδες ΔΙΑΣ, αστυνομικά τμήματα τη νύχτα κατεβάζουν «ρολά», καθώς φυλάνε πολιτικά πρόσωπα! Έγγραφα – ντοκουμέντα που φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας το «Πρώτο Θέμα της Κυριακής» δείχνουν πως οι μόνες υπηρεσίες που λειτουργούν ρολόι είναι η φύλαξη πολιτικών, αφού δεν υπάρχουν αξιωματικοί υπηρεσίας, περιπολίες δεν γίνονται ενώ η βραδινή βάρδια καταργείται λόγω έλλειψης προσωπικού. Περιοχές που μαστίζονται από την εγκληματικότητα, μετά τις 10 το βράδυ, βρίσκεται ελέω Θεού, καθώς οι περισσότεροι αστυνομικοί φρουρούν πολιτικά πρόσωπα.