Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Trikalanews.gr] Στήριξη στις προτάσεις του Δήμου Βόλου για το κυκλοφοριακό
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Απόλυτα σύμφωνοι με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κεντρικό ιστό της πόλης, είναι οι εκπρόσωποι του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, όπως οι ίδιοι διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε μαζί τους στο Δημαρχείο.

Ο κ. Σκοτινιώτης δέχθηκε διαδοχικά στο γραφείο του τα προεδρεία του Αστικού ΚΤΕΛ και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, με τα οποία συζήτησε για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο του Βόλου και άκουσε τις προτάσεις τους για την καλύτερη λειτουργία της πόλης. Οι δυο πλευρές τόνισαν ότι θα συνεργαστούν με τη δημοτική αρχή Βόλου για την εφαρμογή και τήρηση των προτεινόμενων μέτρων, ιδιαίτερα δε για την εφαρμογή του δακτυλίου, ο οποίος θεωρούν ότι αποτελεί την πλέον κατάλληλη λύση για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού.

Ο Δήμαρχος του Βόλου υπογράμμισε ότι οι προτάσεις του κυκλοφοριακού στοχεύουν κατεξοχήν στην ενθάρρυνση της χρήσης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για τις μετακινήσεις των πολιτών και επομένως στην αποτροπή της χρήσης Ι.Χ. αυτοκινήτων στον κεντρικό ιστό της πόλης. Συνδυάζονται, ωστόσο, με την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Αστικού ΚΤΕΛ και την υιοθέτηση κινήτρων που θα ενθαρρύνουν τη χρήση των αστικών λεωφορείων και του ταξί από τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η δυνατότητα ανανέωσης του στόλου των αστικών λεωφορείων με μικρά και ευέλικτα οχήματα, η αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων και η προοπτική μείωσης της τιμής του εισιτηρίου, ώστε να λειτουργήσουν ως κίνητρα για τη χρήση των αστικών συγκοινωνιών. Η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο καθιέρωσης μηνιαίας κάρτας που θα παρέχει έκπτωση στο επιβατικό κοινό.

Με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί δήλωσαν υπέρμαχοι των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προτείνει η δημοτική αρχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων στο πλαίσιο και της καθημερινής επαφής και επικοινωνίας που έχουν με τους πολίτες. Οι ίδιοι κατέθεσαν δημιουργικές προτάσεις, τις οποίες θα στείλουν και γραπτώς στη δημοτική αρχή προκειμένου να αξιολογηθούν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το κυκλοφοριακό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή και των Αντιδημάρχων Ν. Μόσχου, Π. Πελεκάνου και Γ. Καουνά, πήραν μέρος: εκ μέρους του Δ.Σ. του Αστικού ΚΤΕΛ οι Τρ. Πλαστάρας (Πρόεδρος), Δημ. Ψαριανός (Αντιπρόεδρος), Ν. Ευαγγελινός και εκ μέρους του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου – Νέας Ιωνίας οι Αν. Δεμερτζής (Πρόεδρος), Νεστ. Καλογριάς (Αντιπρόεδρος), Αν. Αλτιμπαρμάκης (Γραμματέας).