Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ναυτεμπορική] Θεσσαλονίκη: Στο σταθμό «Ευκλείδης» ο μετροπόντικας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Στον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης - στον «Ευκλείδη» - έφθασε σήμερα ο μετροπόντικας.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, δήλωσε πως η άφιξη του μετροπόντικα στο σταθμό του Ευκλείδη δείχνει ότι η κατασκευή του μετρό βρίσκεται σε θετική τροχιά, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του ότι η πρώτη γραμμή του έργου -στην οποία απασχολούνται πάνω από 850 άτομα- θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014, το αργότερο στις αρχές του 2015.

Επανέλαβε ότι στα τέλη του 2011, εάν δεν υπάρξουν νομικά προβλήματα και ενστάσεις, θα έχουμε και ανάδοχο για την επέκταση της γραμμής του μετρό προς τη Καλαμαριά, μέχρι τη Μίκρα. «Δουλεύουμε εντατικά ώστε το 2013 να υπάρξει δημοπράτηση της πρώτης γραμμής προς τη δυτική πλευρά της πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά δε με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τη γραμμή του μετρό στο Παπάφειο, ο κ. Μαγκριώτης απηύθυνε έκκληση να δοθούν λύσεις στο πλαίσιο της σύμβασης και των νόμων.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των αρχαιολογικών ανασκαφών, επισήμανε ότι ενώ στα τέσσερα πρώτα χρόνια κατασκευής του έργου καταγράφηκε πρόοδος 28% στις αρχαιολογικές έρευνες και ανασκαφές, μέσα σε διάστημα δέκα μηνών το ποσοστό αυτό υπερβαίνει σήμερα το 45%.

Υπενθύμισε ακόμη ότι το αρχαιολογικό έργο είναι το μεγαλύτερο στη χώρα και σημείωσε ότι θα ξεπεράσει σε κόστος τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ θα αναδείξει τον πολιτισμό και την ιστορία 23 αιώνων της Θεσσαλονίκης.

Θέμα μερικών εβδομάδων αποτελεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Χρήστο Τσίτουρα, η επίσημη ανακοίνωση για τη μερική τροποποίηση του βασικού άξονα του μετρό Θεσσαλονίκης, που ξεκινά από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και θα καταλήγει στη Μίκρα της Καλαμαριάς, όπου τελικά θα γίνει και το αμαξοστάσιο. «Κάναμε όλες τις κινήσεις από πλευράς μας και περιμένουμε τη σύμφωνη γνώμη από τους εποπτευόμενους φορείς», σημείωσε.

Υπενθύμισε ότι με την τροποποίηση αυτή, εξοικονομούνται 250 εκατ. ευρώ, που θα χρησιμοποιηθούν για άλλες εργασίες του μετρό, ενώ ταυτόχρονα θα ολοκληρωθούν πιο γρήγορα οι εργασίες κατασκευής της βασικής γραμμής του μετρό.

Γνωστοποίησε, τέλος, ότι μεθαύριο ξεκινούν οι εργασίες στο σταθμό της Ανάληψης, «ένα πολύ δύσκολο έργο, λόγω της στενότητας του δρόμου και χαλαρών εδαφών».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ